Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Προαναγγελία πιλοτικών προγραμμάτων για επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν

Ώριμες έκρινε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, τις συνθήκες για να ξεκινήσει η προσπάθεια για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ώστε να καλύπτει και το «νεκρό» διάστημα, από 1η Νοεμβρίου έως και 30 Μαρτίου.




Μιλώντας σε συνέδριο στη Ρόδο, έθεσε ως προϋπόθεση την υλοποίηση τριετών πιλοτικών προγραμμάτων σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, σε συνεργασία με τις τουριστικές επιχειρήσεις, τις περιφέρειες, τα τουριστικά γραφεία και τις αεροπορικές εταιρείες.

Δήλωσε ότι θα μπορούσαν να δοθούν κίνητρα, όπως η μείωση τελών ύδρευσης από τους Δήμους, η μείωση των τελών προσγείωσης και του «σπατόσημου» στα αεροδρόμια, η επιδότηση των επιχειρήσεων για την απασχόληση εργαζομένων με το ίδιο ποσοστό που επιδοτείται σήμερα η ανεργία, η παροχή διευκολύνσεων που αφορούν τις ασφαλιστικές εισφορές και την φορολόγησή τους, κ.λπ.

Πρόσθεσε ότι θα μπορούσε να εξεταστεί και η παροχή κινήτρων μέσω του νέου επενδυτικού νόμου, σε συνδυασμό και με άλλα προγράμματα αναβάθμισης υποδομών, εκσυγχρονισμού και προβολής των τουριστικών επιχειρήσεων.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com