Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Ανοιχτό διάλογο σε όλα τα θέματα υποσχέθηκε ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος

Προτεραιότητα στο διάλογο με την κοινωνία υποσχέθηκε ο υπουργός επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλίας Μόσιαλος , σχολιάζοντας την μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, το ενδεχόμενο των απολύσεων στο δημόσιο, το δημοψήφισμα, την εικόνα της χώρας έξω και το ρόλο του στη νέα κυβέρνηση.




Για έναν “ευρύτατο διάλογο” που θα είναι ανοιχτός προς την κοινωνία των πολιτών, φορείς και πολιτικά κόμματα μίλησε ο υπουργός επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Ηλίας Μόσιαλος σε συνέντευξη του στον “Bήμα FM”.

Σχετικά με τις δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου για την μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων είπε πως τα θέματα αναδιάρθρωσης του δημόσιου τομέα θα αντιμετωπιστούν στα πλαίσια της γενικότερης συνταγματικής μεταρρύθμισης, των οποίων θα προηγηθεί διάλογος με όλες τις πλευρές, χωρίς προκαταλήψεις.

Όπως είπε προς το παρόν δεν υπάρχει ενδεχόμενο απολύσεων στο δημόσιο, αν και η συζήτηση θα επαναληφθεί όταν διαμορφωθεί το πλαίσιο αξιολόγησης των υπαλλήλων από τον ΑΣΕΠ με βάση το σχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Ηλίας Μόσιαλος σχολίασε ακόμα την ανάγκη της αναστροφής της αρνητικής εικόνας της χώρας στα ξένα μμε, ακόμα και με οργανωμένες προσεγγίσεις καθενός ξεχωριστά.

Αντικείμενο συζήτησης είπε ακόμα πως θα αποτελέσει τόσο η ανάθεση των αρμοδιοτήτων για τα μμε, όσο και η διατύπωση των ερωτημάτων του δημοψηφίσματος.

«Στα πλαίσια της συζήτησης, που θα είναι ευρεία, με ανοικτό διάλογο και διαβούλευση, συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών και των κομμάτων θα τεθούν αυτά τα θέματα. Ποτέ, όμως, με προκαταλήψεις και αποφάσεις που έχουν ληφθεί εκ των προτέρων», επεσήμανε ο υπουργός επικρατείας.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com