Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Υπέρ «δίκαιης» ρύθμισης του χρέους ο Αλ. Τσίπρας

«Δίκαιη ρύθμιση του χρέους σε ευρωπαϊκό επίπεδο», ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της συνάντησής του με την ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ολλανδίας, εκτιμώντας ότι το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας δεν λύνεται με νέο δανεισμό, «ιδίως όταν απαιτείται τα χρήματα αυτά να πηγαίνουν μονάχα στις τράπεζες και στην πληρωμή προηγούμενων τόκων».




Ο πρέοδρος του Συνασπισμού επισήμανε ότι "δεν είναι όλοι οι Ολλανδοί, όλοι οι Γερμανοί, όλοι οι Ευρωπαίοι στην ίδια αντίληψη, σε μια αντίληψη τιμωρίας των κακών Ελλήνων που φταίνε για όσα δεινά έχουν υποστεί". Πρόσθεσε ότι διαπίστωσε κατά τη συνάντησή του με τους Ολλανδούς πολιτικούς ότι "σε όλη την Ευρώπη γίνεται κατανοητό πως εγγυητής της σωτηρίας της ελληνικής οικονομίας είναι ο ίδιος ο λαός της χώρας" και κατέληξε στη δήλωσή του ότι οι πλατείες και ο λαός της χώρας θα σταματήσουν κυβέρνηση, πιστωτές και "εγχώρια διαπλοκή".
Όχι στη λιτότητα, αμέσως εκλογές, ζήτησε ο Τσίπρας στη «Λα Στάμπα»

Σε συνέντευξη του στην ιταλική εφημερίδα “Λα Στάμπα” ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε “όχι στη λιτότητα, αμέσως σε εκλογές τονίζοντας ότι «το νέο πρόγραμμα λιτότητας είναι καταδικασμένο να αποτύχει, διότι απέτυχε ήδη το παλιό».

Σχολιάζοντας την παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι η Ελλάδα πέτυχε την μεγαλύτερη μείωση ελλείμματος στην ιστορία, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι «από την άποψη του λαού, ήταν μια καταστροφή. Γι΄ αυτό δεν είχαμε περιθώρια να συμφωνήσουμε με τον Παπανδρέου. Στο εξωτερικό, ίσως, δεν καταλαβαίνετε τι ακριβώς συνέβη την Τετάρτη: επί επτά ώρες η κυβέρνηση ήταν σε κατάσταση πανικού και μείναμε χωρίς πρωθυπουργό. Στην συνέχεια, προσπάθησε, απλώς, να συνθέσει όλα τα κομμάτια του κόμματός του. Και αυτές οι συνεχείς αμφιταλαντεύσεις, είναι μια φάρσα. Παραδέχθηκε, επίσης, πολλές φορές, ότι δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνος του και τώρα πιστεύει ότι μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά με τα γνωστά νούμερα».

Απαντώντας για το ενδεχόμενο της χρεωκοπίας δήλωσε “ας αρχίσουμε λέγοντας ότι με αυτό το πρόγραμμα εξυγίανσης, είναι βέβαιο ότι θα χρεοκοπήσει και θα είναι το τέλος της ευρωζώνης, ακόμη και αν όλα πάνε καλά και το σχέδιο πετύχει, το 2020, θα έχουμε ένα χρέος που θα αντιστοιχεί στο 340% του ΑΕΠ».

Πρόσθεσε ότι «όποιος συνεχίζει να πιστεύει ότι αυτή η κρίση είναι ένα ελληνικό πρόβλημα λαθεύει. Δεν υπάρχει μια ελληνική διέξοδος στην κρίση αυτή, υπάρχει μόνο ευρωπαϊκή διέξοδος. Μια αναδιάρθρωση του χρέους είναι αναπόφευκτη. Και οι ιδιωτικοποιήσεις των 50 δισεκατομμυρίων, μεσοπρόθεσμα, δεν θα σταματήσουν την κούρσα του χρέους».

Αναφερόμενος στο θέμα της μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης και στην περικοπή των δαπανών, ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι «πρόκειται για μέτρα που δεν χρησιμεύουν σε τίποτα. Η Ελλάδα πρέπει να επαναδιαπραγματευθεί το χρέος με την Ευρώπη. Πρέπει να αλλάξει στρατηγική: με ανακατανομή του χρέους και φορολόγηση των μεγάλων εισοδημάτων, ώστε να αυξήσει τους μισθούς στους φτωχούς».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις κατηγορίες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποκινεί ή υποθάλπτει τις βίαιες ταραχές ο Αλέξης Τσίπρας είπε “έχω συνηθίσει, πλέον. Μόλις συμβαίνει κάτι, στην χώρα αυτή, φταίει ο Τσίπρας. Η πραγματική αλήθεια είναι ότι ο κόσμος στις πλατείες έκανε την επιλογή του. Και απέκρουσε ξεκάθαρα κάθε προσπάθεια πρόκλησης βίας. Όλες οι εφημερίδες ανέφεραν ότι μεταξύ των πιο εξτρεμιστικών ομάδων είχαν παρεισφρήσει αστυνομικοί. Ουδείς, πλέον, μπορεί να αγνοήσει ότι ο ελληνικός λαός εγκατέλειψε την κυβέρνηση, γύρισε την πλάτη στον Παπανδρέου και ζητά κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία».

«Η μόνη λύση είναι οι πρόωρες εκλογές” τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. “Είναι ο μόνος τρόπος για να ξαναδοθεί ο λόγος στο λαό, κάτι που ζητά εδώ και καιρό”.



 
website counter
friend finderplentyoffish.com