Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

«Απορημένη» η βουλή με τους «Αγανακτισμένους»

Προβληματισμοί στα έδρανα της βουλής για τις καθημερινές κινητοποιήσεις των Αγανακτισμένων.


Άλλοι μαζί τους και άλλοι διστακτικοί απέναντι του κινήματος των Αγανακτισμένων πολιτών, δηλώνουν βουλευτές και υπουργοί από το βήμα της βουλής.

Ο Π. Λαφαζάνης του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως οι "Αγανακτισμένοι" δεν αποτελούν απειλή για την κοινοβουλευτική Δημοκρατία, αλλά ίσως αποδειχθούν και "ελπίδα για να πάρει το πολίτευμα νέα πνοή και περιεχόμενο".

Από τη μεριά του ΚΚΕ ο Σ. Χαλβατζής, εμφανίστηκε συγκαταβατικός απέναντι στις κινητοποιήσεις, αναφέροντας πως: "Η κινητοποίηση χιλιάδων ανθρώπων αυτές τις μέρες, αν μη τι άλλο τους προσδίδει μία εμπειρία, βγάζουν συμπεράσματα, ανταλλάσουν απόψεις, οργίζονται, βρίζουν ακόμα. Η ιστορική όμως εμπειρία, διδάσκει πως οι εκρήξεις εξατμίζονται και το σύστημα, πολύ συχνά τις απορροφά, ή τις καθιστά αντικείμενο προβοκάτσιας. Γι’ αυτό κι εμείς στηρίζουμε την οργανωμένη δράση, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα".

Ο Χρήστος Πρωτόπαπας, από το κυβερνών κόμμα, τάχθηκε υπέρ των ειρηνικών κινητοποιήσεων, εκφράζοντας ωστόσο παράλληλα τον φόβο του να εκτραπούν αυτές σε αντιδημοκρατική κατεύθυνση, υπό το κλίμα του λαϊκισμού που καλλιεργείται συνειδητά από ορισμένες πλευρές.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com