Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Νέα επίθεση χάκερς στη Sony

Αποδέκτης ακόμα μίας επίθεσης από χάκερς έγινε η ιαπωνική εταιρία Sony, οι οποίοι φαίνεται να απέσπασαν τα προσωπικά δεδομένα ακόμα ενός εκατομμυρίου παικτών.



Ενώ τον περασμένο Απρίλιο, χάκερς είχαν εισβάλει στο δίκτυο του PlayStation, αυτή τη φορά, σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της εταιρίας, την επίθεση δέχτηκε η θυγατρική της, Sony Pictures.

Σε ανακοίνωσή της, η Sοny επιβεβαιώνει την επίθεση και αναφέρει ότι "τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο που έπληξαν την Sony και ορισμένες κυβερνητικές υπηρεσίες, επιχειρήσεις και ιδιώτες τους τελευταίους μήνες, πλήττουν επίσης και την Sony Pictures".

Ανακοινώθηκε επίσης ότι η ομάδα χάκερς, που κατάφεραν να μπουν σε ορισμένες από τις ιστοσελίδες της ιαπωνικής εταιρίας, ονομάζεται "LulzSec". "Επιβεβαιώσαμε πως σημειώθηκε επίθεση και λάβαμε όλα τα μέτρα εναντίον εισβολών στις ιστοσελίδες μας", υποστηρίζει η Sony, η οποία προχώρησε και στην ενημέρωση του FBI προκειμένου να εντοπιστούν άμεσα οι υπεύθυνοι.

Από την πλευρά τους, οι χάκερς ανακοίνωσαν ότι απέσπασαν περισσότερο από ένα εκατομμύριο προσωπικά στοιχεία χρηστών του SonyPictures.com, κωδικούς πρόσβασης, διευθύνσεις ηλεκτρονικών ταχυδρομείων και άλλα δεδομένα.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com