Διαστάσεις εσωκομματικής κρίσης λαμβάνει η αμφισβήτηση από μερίδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ των χειρισμών του υπουργού Υποδομών για το ζήτημα της απελευθέρωσης των αδειών ταξί. Λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του κυβερνώντος κόμματος, ο βουλευτής Λακωνίας, Λεων. Γρηγοράκος, ζήτησε την παραίτηση του υπουργού, ενώ άφησε αιχμές και για τον πρωθυπουργό. Άμεση ήταν η απάντηση του Γ. Ραγκούση.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο ραδιοφωνικό σταθμό "Βήμα 99,5" ο Λεων. Γρηγοράκος επιτέθηκε στον υπουργό λέγοντας πως ""υπάρχουν κάποιοι που νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα χωρίς να ρωτούν κανέναν" και "νομίζουν ότι είναι πανίσχυροι στην ελληνική κοινωνία".
Υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός όφειλε να επέμβει, μίλησε για πολιτικές ευθύνες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και δήλωσε ότι ο Γ. Ραγκούσης έπρεπε να είχε παραιτηθεί. "Σ' ’ αυτές τις καταστάσεις, υπάρχουν και οι γενναίες αποδράσεις. Υπάρχουν κάποιοι που πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους γι’ αυτήν την αναστάτωση και το κατάντημα που έγινε τις τελευταίες ημέρες στη χώρα και αμαύρωσε την εικόνα της", είπε και διερωτήθηκε: "Γιατί να μην παραιτηθεί [σ.σ. ο Γ. Ραγκούσης]; Δεν κατάλαβα".
Διευκρίνισε, όμως, ότι δεν θα ζητήσει και επισήμως, κατά τη συνεδρίαση του ΚΤΕ, την παραίτηση του υπουργού.
Για "λάθος χειρισμούς" εκ μέρους του Γ. Ραγκούση μίλησε ο βουλευτής Β' Πειραιάς, Δημ. Λιντζέρης."Αν σε κάτι συμπεφωνημένο έρχεται το πάνω-κάτω, είναι λάθος χειρισμός. Στην πολιτική ακόμη και ο τρόπος με τον οποίο κάνεις κάτι έχει καθοριστικό ρόλο", είπε, μιλώντας στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό.
Και οι δύο βουλευτές είχαν συνυπογράψει το αίτημα για άμεση σύγκληση του διευρύμενου ΚΤΕ Μεταφορών, προκειμένου να ενημερωθεί η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ για τις κινήσεις του υπουργού.
Η απάντηση Ραγκούση
Το γάντι που του πέταξε ο Λεων. Γρηγοράκος σήκωσε ο υπουργός Υποδομών, καταλογίζοντας στον βουλευτή φόβο μικροπολιτικού κόστους.
"Ο κ. Γρηγοράκος ζητά την παραίτηση μέλους της κυβέρνησης που προωθεί την εφαρμογή ενός νόμου, που και ο ίδιος ο βουλευτής ψήφισε πριν από 4 μόλις μήνες, και σύμφωνα με τον οποίο συντελέστηκε η απελευθέρωση όλων των επαγγελμάτων από τις 2 Ιουλίου", σχολίασε ο Γ. Ραγκούσης.
"Ένα είναι το πραγματικό και κρίσιμο για την πορεία της χώρας ερώτημα: Θα προχωρήσουμε αποφασιστικά στις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος, και ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για την εφαρμογή ενός νόμου που έχουμε ήδη ψηφίσει και υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον ή θα υποταχθούμε στο φόβο του μικροπολιτικού κόστους και στα επιμέρους συμφέροντα συντεχνιών;" πρόσθεσε.