Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

ΙΙF: Πώς θα γίνει η συμμετοχή των ιδιωτών

Το Institute of International Finance (IIF), που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των τραπεζών, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται στη συμφωνία και στους όρους που προσφέρει το πρόγραμμα στους ιδιώτες επενδυτές. Παράλληλα παραθέτει τη λίστα με τις τράπεζες που έχουν ήδη συμφωνήσει να συμμετάσχουν στο σχέδιο.




"Το πρόγραμμα προσφέρει μια σειρά νέων εργαλείων στους επενδυτές προκειμένου να θέσουν σε λειτουργία την εθελοντική συμμετοχή των επενδυτών με στόχο συμμετοχής το 90%. Αυτό θα προσφέρει χρηματοδότηση ύψους 54 δισ. δολαρίων στην Ελλάδα από τα μέσα του 2011 μέχρι τα μέσα του 2014 και ένα σύνολο 135 δισ. από τα μέσα του 2011 έως το τέλος του 2020.

Η διάρθρωση του ελληνικού χρέους θα βελτιωθεί σημαντικά με το πρόγραμμα ανταλλαγής και μετακύλισης... Το σύνολο του χρέους θα περιοριστεί κατά 13,5 δισ. μέσω του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων και, πιθανόν, περαιτέρω μέσω ενός προγράμματος επαναγοράς χρέους που θα προσδιοριστεί. Η ανταλλαγή χρέους, ο δανεισμός και η μετακύλιση θα λάβουν χώρα με επιτόκια που σε γενικές γραμμές συγκρίνονται με αυτά που προτείνονται από την Ε.Ε. Τα νέα εργαλεία θα έχουν σημαντικά μεγαλύτερους χρόνους αποπληρωμής μέχρι και 30 χρόνια. Ο Δρ. Γιόζεφ Ακερμαν, πρόεδρος του συμβουλίου του Ινστιτούτου δήλωσε:

Οι τέσσερις επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους οι επενδυτές:

1)Με ονομαστική ανταλλαγή ομολόγων παίρνοντας πίσω ένα νέο ομόλογο 30 χρόνων με το ποσό του να εγγυάται με κουπόνι μηδενικού επιτοκίου από τον μηχανισμό EFSF πιστοληπτικής αξιολόγησης AAA. Θα αγοραστούν με χρήματα του μηχανισμού και η Ελλάδα θα πληρώνει το κόστος δημιουργίας τους για το EFSF. Το αρχικό κεφάλαιο θα πληρώνεται στον επενδυτή, με τα έσοδα από την ωρίμανση των ομολόγων. Το νέο ομόλογο θα έχει κουπόνι 4% τα 5 πρώτα χρόνια, 4,5% τα έτη 6-10 και 5% τα έτη 11-30.

2)Με ομόλογο που προσφέρεται στην ονομαστική του αξία και τη δέσμευση να μετατραπεί σε νέο ομόλογο 30 χρόνων την στιγμή που θα απαιτηθεί η εξόφληση του. Η εξόφληση είναι εξασφαλισμένη με τον ίδιο μηχανισμό όπως στην ανταλλαγή. Το νέο ομόλογο θα έχει κουπόνι 4% τα 5 πρώτα χρόνια, 4,5% τα έτη 6-10 και 5% τα έτη 11-30.

3)Προσφορά για αγορά ενός νέου ομολόγου 30ετής διάρκειας πληρώνοντας το 80% της αξίας του, με ανταλλαγή υφιστάμενων ομολόγων. Το νέο ομόλογο θα έχει κουπόνι 6% τα 5 πρώτα χρόνια, 6,5% τα έτη 6-10 και 6,8% τα έτη 11-30.

4)Προσφορά για αγορά ενός νέου ομολόγου 15ετής διάρκειας πληρώνοντας το 80% της αξίας του, με ανταλλαγή υφιστάμενων ομολόγων. Η τελική πληρωμή των ομολόγων θα είναι εγγυημένη μερικώς, με έως το 80% των "απωλειών" να καλύπτονται. Το ποσό θα περιορίζεται στο 40% της αξίας του νέου 15ετούς ομολόγου. Θα έχει κουπόνι 5,9%. Η εγγύηση θα βασίζεται σε δεσμευμένα χρήματα που θα δανειστεί η Ελλάδα από το EFSF και τυχόν κόστη θα καλυφθούν από τους τόκους των χρημάτων.

Τα παραπάνω επιτόκια βασίζονται στις σημερινές συνθήκες της αγοράς.

Ποιες είναι οι τράπεζες που ήδη μετέχουν στο σχέδιο:

Ποιες είναι οι τράπεζες που εκπροσωπούνται από το IIF και καλούνται να συμμετάσχουν στη συμφωνία:

Allianz (Γερμανία)
BNP Paribas (Γαλλία)
Munich Re (Γερμανία)
Swiss Re (Ελβετία)
Zurich Financial (Ελβετία)
AXA (Γαλλία)
Generali (Ιταλία)
Dexia (Βέλγιο)
Deutsche Bank (Γερμανία)
HSBC (Βρετανία)
Societe Generale (Γαλλία)
ING (Ολλανδία)
Commerzbank (Γερμανία)
Standard Chartered (Βρετανία)
Intesa SanPaolo (Ιταλία)
SEB (Σουηδία)
Bayern LB (Γερμανία)
BBVA (Ισπανία)
Alpha Bank (Ελλάδα)
Εθνική Τράπεζα (Ελλάδα)
EFG Eurobank (Ελλάδα)
Τράπεζα Πειραιώς (Ελλάδα)
Τράπεζα Κύπρου (Κύπρος)
Ελληνική Τράπεζα (Ελλάδα)
AK Bank (Τουρκία)
Scotiabank (Καναδάς)
Credit Suisse (Ελβετία)
Banco de Credito de Peru (Περού)
National Bank of Kuwait (Κουβέιτ)
KB Financial Group (Κορέα)


 
website counter
friend finderplentyoffish.com