Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Χρηματοδοτήσεις άνω του 1 δισ. ευρώ για το 2013 ανακοίνωσε στην Ελλάδα η ΕΤΕπ

Χρηματοδοτήσεις στην Ελλάδα πάνω από 1 δισ. ευρώ έχει έτοιμες, για το 2013, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), όπως ανακοίνωσαν οι αντιπρόεδροι Ντάριο Σκαναπιέκο και Μιχάι Τανασέσκου.




Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι δύο αντιπρόεδροι τόνισαν ότι η ΕΤΕπ είναι σύμμαχος της Ελλάδας και θα στηρίξει την ελληνική οικονομία, ενώ υπογράμμισαν ότι είναι και η μοναδική τράπεζα αυτή τη στιγμή στη χώρα.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τη συνέντευξη Τύπου, η ΕΤΕπ είναι έτοιμη να υπογράψει σύμβαση χρηματοδότησης με το ελληνικό Δημόσιο ύψους 650 εκατ. ευρώ για τον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ και 200 εκατ. ευρώ για την Ολυμπία Οδό.

Στο θέμα των αυτοκινητόδρομων, ο κ. Τανασέσκου σημείωσε ότι σύντομα ολοκληρώνονται οι διαπραγματεύσεις και σε λίγους μήνες θα εκταμιευθούν τα χρήματα.

Εξάλλου, η ΕΤΕπ, τον Απρίλιο, θα χρηματοδοτήσει με 250 εκατ. ευρώ την Αττικό Μετρό για τα έργα επέκτασης του δικτύου.

Χρηματοδοτήσεις πάνω από 100 εκατ. ευρώ έρχονται και για έργα της ΔΕΗ, καθώς και για την κατασκευή σχολικών κτηρίων.

Επιπλέον, οι δύο αντιπρόεδροι τόνισαν ότι χρηματοδοτήσεις θα υπάρξουν και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θυμίζοντας ότι πέρυσι τέθηκε σε λειτουργία το ταμείο εγγυοδοσίας το οποίο θα παρέχει εγγυήσεις για δάνεια της ΕΤΕπ προς μικρομεσαίους μέσω των τραπεζών συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2015.

Επίσης, τον Απρίλιο αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία το πρόγραμμα ενίσχυσης της χρηματοδότησης του εξωτερικού εμπορίου όπου η Τράπεζα έχει ήδη εγκρίνει χρηματοδοτική διευκόλυνση ύψους 500 εκατ. ευρώ για να στηρίζει εμπορικές συναλλαγές 1,5 δισ. ευρώ ετησίως.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com