Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ μετά το κυπριακό «όχι»

Πρώτη επίσημη αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ για το «όχι» της κυπριακής Βουλής.



«Μετά το περήφανο ΟΧΙ της κυπριακής βουλής, οι πιο πιστοί στη στρατηγική της κ. Μέρκελ παραμένουν οι κ.κ. Σαμαράς και Στουρνάρας", σημειώνει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την απόφαση του κυπριακού κοινοβουλίου και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης. Η σημερινή απόφαση της κυπριακής βουλής δείχνει το δρόμο της πραγματικής διαπραγμάτευσης που δεν διανοήθηκε ποτέ να ακολουθήσει καμία μνημονιακή κυβέρνηση στη χώρα μας", υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Ελλάδα στήριξε και στηρίζει τις επιλογές της Κύπρου. Την στήριξε και στο Eurogroup την στηρίζει και τώρα» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου και στοχεύοντας τον ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι «οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες για να παίζει κάποιος μικροκομματικά παιχνίδια».

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στο κυπριακό κοινοβούλιο, είχε ζητήσει να ενημερωθεί άμεσα η ελληνική Βουλή από τον πρωθυπουργό, αλλά και να συγκληθεί εκτάκτως η σύνοδος κορυφής της ΕΕ προκειμένου να αποτραπεί η εφαρμογή της απόφασης του Eurogroup στην Κύπρο.

Κάνοντας λόγο για «κίνηση-βόμβα» στα θεμέλια του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος, ο κκ.Τσίπρας απέδωσε τις αποφάσεις της ΕΕ σε γεωπολιτικούς λόγους, που έχουν ως στόχο την οικονομική κυριαρχία επί της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Μεγαλονήσου.

Στο πλαίσιο αυτό, επέκρινε με σφοδρότητα τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, σημειώνοντας ότι έχουν αναλάβει ιστορικές ευθύνες και πρόσθεσε ότι όλα αυτά έγιναν εν κρυπτώ και από τη Βουλή και από τον λαό. Ο πρωθυπουργός, είπε ο κ. Τσίπρας, δεν δικαιούται να παίρνει τέτοιες αποφάσεις που εμπεριέχουν τεράστιους κινδύνους χωρίς την έγκριση της Βουλής.

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι αφού έδεσε τη χώρα στο άρμα της κ. Μέρκελ, αφού αθέτησε κάθε υπόσχεση, όπως την υπόσχεση για επαναδιαπραγμάτευση, έφθασε σε σημείο να χαρακτηρίσει «ευρωπαϊκή ΑΟΖ», την ελληνική ΑΟΖ, ενώ έκανε λόγο και για αποικιοποίηση της Κύπρου, μέσω του γεωπολιτικού ελέγχου και τον έλεγχο των υδρογονανθράκων.

Αμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου. «Προφανώς ο κ. Τσίπρας επειδή στην Ελλάδα δεν μπορεί να πείσει ούτε τους δικούς του, φαντασιώνεται τον εαυτό του Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας», ανέφερε σε δήλωσή του ο Σίμος Κεδίκογλου.

Και συμπλήρωσε τα εξής:

«Μεταξύ άλλων αδιανόητων, είπε σήμερα ότι ακόμα και αν η Κυπριακή Βουλή επιλέξει να ψηφίσει την απόφαση του Eurogroup, η Ελλάδα πρέπει να την μπλοκάρει. Ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός σε όλο του το μεγαλείο. Επίσης, μαθήματα αγάπης για την Πατρίδα από τον αρχηγό ενός κόμματος που δέχεται τις αλυτρωτικές βλέψεις των Σκοπίων, μιλάει για Αιγαίο που ανήκει στα ψάρια του και "χαρίζει" ελληνικές βραχονησίδες στην Τουρκία, δεν δεχόμαστε», προσθέτει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Αντί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να ασχολείται με το Αιγαίο και τα ψάρια του, καλό θα ήταν τέσσερις μέρες μετά το Eurogroup, να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, αναφορικά με τις εγκληματικές αποφάσεις για την Κύπρο» σχολίασε ανταπαντώντας το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com