Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Σαμαράς: «Χωρίς την παράταξή μας, δεν θα είχε σωθεί η πατρίδα»

Δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα λιτότητας διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.





Ο πρωθυπουργός, παρά το γεγονός ότι αναγνώρισε τις δυσκολίες που περνά η ελληνική κοινωνία, υπογράμμισε ότι εξακολουθούμε να δίνουμε μάχη, ότι «βγήκαμε από την εντατική, αλλά όχι από το νοσοκομείο» και επισήμανε ότι πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά.

«Σήμερα η πατρίδα μας δίνει μία μάχη, δίνουμε μία μάχη για να ξεπεράσει ο τόπος την κρίση χωρίς προηγούμενο τις τελευταίες δεκαετίες. Δίνουμε την μάχη με οιωνούς αίσιους, θα βγούμε από την κρίση και θα δώσουμε αισιοδοξία και χαμόγελο στα νέα παιδιά», ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

«Οι περισσότεροι προεξοφλούσαν ότι η τρικομματική κυβέρνηση θα πέσει, η Ελλάδα δεν θα βρει δανεισμό και ότι θα βγεί από την ευρωζώνη» είπε για να προσθέσει ότι «θα διαψευστούν. Οι Κασσάνδρες θα διαψευστούν».

Συμπλήρωσε επίσης ότι οι δύο δεσμεύσεις της ΝΔ, να κρατηθεί η Ελλάδα στο ευρώ και να μειωθεί το χρέος με επιμήκυνση και χαμηλότερα επιτόκια, έχουν γίνει πραγματικότητα. «Τηρήσαμε δύο βασικές προεκλογικές μας δεσμεύσεις, κρατήσαμε την χώρα στο ευρώ και πετύχαμε αλλαγή της δανειακής σύμβασης μειώνοντας το χρέος, ενώ πετύχαμε και επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής. Πετύχαμε την μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους που έχει γίνει. Παράλληλα αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία της Ελλάδας στο εξωτερικό και ενισχύσαμε την ενότητα στο εσωτερικό», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Τα πετύχαμε χωρίς να μεσολαβήσει χρεοκοπία που θα σημάδευε την Ελλάδα για πολλές δεκαετίες» τόνισε και πρόσθεσε ότι «χωρίς την παράταξή μας, δεν θα είχε σωθεί η πατρίδα», χωρίς πάντως να υποβαθμίσει τη σημασία της υπέρβασης που έκαναν τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Δημοκρατική Αριστερά.

Ανέφερε ότι έχουν γίνει πολλά και ότι η κυβέρνηση των τριών κομμάτων πασχίζει να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση και να φέρει νέες επενδύσεις που θα μειώσουν την ανεργία, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στην Αντιπολίτυεση, φωτογραφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Από όλα έχει ο μπαξές τους. Δεν μας πτοούν οι απειλές τους. Αυτή η παράταξη δεν έχει καμία υποχρέωση να απολογείται στις συνιστώσες ενός ασυγκράτητου λαϊκισμού» τόνισε.

Υπογράμμισε ότι «με το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας χτίζουμε την Ελλάδα του 2020. Η παράταξή μας αποτελεί δύναμη ενότητας και ευθύνης», ανέφερε και απηύθυνε κάλεσμα για ένα ακόμα «άλμα», όπως το χαρακτήρισε, ώστε να πρωτοστατήσει και πάλι η ΝΔ στην ανάκαμψη της χώρας.

«Σήμερα ξεκινάμε την πορεία για το 9ο τακτικό συνέδριο της ΝΔ. Τους επόμενους μήνες θα πούμε πολλά, θα προσεγγίσουμε την κοινωνία για την ακούσουμε. Η παράταξη έχει στέρεες ρίζες και γερές παραδόσεις στην κοινωνία».


 
website counter
friend finderplentyoffish.com