Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Ρύθμιση για τη μεταφορά των μαθητών

Προς επίλυση το σοβαρό πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών που είχε προκύψει σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τροπολογία που καταθέτουν απόψε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Η τροπολογία ρυθμίζει τα οφειλόμενα των Περιφερειών προς τους μεταφορείς των μαθητών (τουριστικά λεωφορεία και ΚΤΕΛ).




Το υπουργείο Οικονομικών δεσμεύτηκε να καταβάλει άμεσα τα 58 εκ. ευρώ για την εξόφληση ληξιπροθέσμων υποχρεώσεων προς τις Περιφέρειες, μέρος των οποίων αφορά στη μεταφορά μαθητών.

Την προσεχή εβδομάδα, το υπουργείο Εσωτερικών θα κατανείμει 25 εκ. ευρώ από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους προς τις Περιφέρειες για την αποπληρωμή των οφειλών του σχολικού έτους 2011-2012.

Επίσης, θα κατανείμει 5 εκ. ευρώ στους δήμους της χώρας που εκτελούν μεταφορά μαθητών για το σχολικό έτος 2012-2013.

Για επίλυση των προβλημάτων στη μεταφορά μαθητών και σημαντική εξοικονόμηση για τον κρατικό προϋπολογισμό κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εσωτερικών.

Ανακούφιση σε γονείς και μαθητές αναμένεται να προσφέρει η ρύθμιση. Το πρόβλημα είχε λάβει μεγάλες διαστάσεις στην Κοζάνη, τα Γρεβενά, τις Σέρρες, την Αργολίδα, την Καστοριά και τη Μεσσηνία, όπου τα υπεραστικά ΚΤΕΛ δεν δέχονταν να μεταφέρουν μαθητές στα σχολεία.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com