Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Μπλόκο στα πειθαρχικά συμβούλια

Νέα προβλήματα στην εφαρμογή του αυστηρότερου νομοθετικού πλαισίου για το πειθαρχικό των δημοσίων υπαλλήλων προκαλούνται με την εμπλοκή στη συγκρότηση και λειτουργία των πρωτοβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων (για τους επίορκους υπαλλήλους του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ) λόγω της άρνησης των δικαστών του Ελεγκτικού Συνεδρίου (ΕΣ) να συμμετάσχουν σε αυτά.




Η γενική συνέλευση της Ενωσης Δικαστών του ΕΣ έκρινε ότι οι πάρεδροι ΕΣ δεν μπορούν για συνταγματικούς λόγους να συμμετάσχουν στα πρωτοβάθμια πειθαρχικά, γιατί κατά παράβαση του Συντάγματος και της αρχής της δικαστικής ανεξαρτησίας, δεν εξασφαλίστηκε από την πολιτεία η προηγούμενη συγκατάθεση των δικαστών του ΕΣ, προκειμένου να ανατεθούν σε αυτούς διοικητικά καθήκοντα.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική για τα μακροχρόνια φαινόμενα ατιμωρησίας, τα πειθαρχικά που έριχναν «στα μαλακά» τους επίορκους, ήταν η ομιλία του Γ. Σταυρόπουλου, επίτιμου αντιπροέδρου ΣτΕ και πρώην υπουργού στο πλαίσιο επιστημονικής ημερίδας. Ο κ. Σταυρόπουλος επέκρινε την επί χρόνια συχνή αδιαφορία υπουργών και προϊσταμένων διεύθυνσης απέναντι σε πιθανά πειθαρχικά παραπτώματα υφισταμένων τους.

Αλλοτε κάνουν «τα στραβά μάτια» - τόνισε. Μίλησε για προφανή κομματικό δεσμό με τον υπουργό που όριζε τον πρόεδρο του πειθαρχικού. «Ηταν όλοι έτσι ευχαριστημένοι -είπε- αφού οι εγκαλούμενοι υπάλληλοι, ανεξαρτήτως πολιτικής απόχρωσης, αθωώνονταν ή «έπεφταν στα μαλακά» κι έτσι ο υπουργός εξασφάλιζε και με τον τρόπο αυτό συνδικαλιστική ειρήνη στο υπουργείο και η διαφθορά καλά κρατούσε, διαχρονικά και διακομματικά»!


 
website counter
friend finderplentyoffish.com