Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Σαμαράς προς Τρόικα: «Με τέτοιους φόρους δεν έρχονται επενδύσεις»

Μήνυμα στην τρόικα για το θέμα της φορολογίας έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε συνέδριο για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας.





Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε επενδύσεις σε μια χώρα που πλήττεται από υψηλούς φορολογικούς συντελεστές κι ενώ οι γείτονες έχουν τη φορολογία στο μισό.

«Δεν γίνεται», τόνισε χαρακτηριστικά, «και το λέω τώρα που είναι σε εξέλιξη οι επαφές με την τρόικα και υπάρχουν αναταράξεις».

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος τον Ιούνιο, λέγοντας ότι θα είναι απλούστερο, θα περιλαμβάνει αυστηρότερες κυρώσεις, τεχνολογία για επαληθεύσεις στοιχείων, αλλά και χαμηλότερους συντελεστές.

Ωστόσο, ο κ. Σαμαράς είπε ότι δεν μπορεί να υποσχεθεί, αν και είναι υπέρ ενός χαμηλού συντελεστή 15%, ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, καθώς «προτεραιότητα είναι να σταθεροποιήσουμε τα πλεονάσματα».

«Όσο θα πιάνουμε τους στόχους, τόσο θα μπορούμε να κατεβάζουμε τους συντελεστές», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Εξάλλου, ο κ. Σαμαράς, τόνισε ότι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, οι διαρθρωτικές αλλαγές και η εξυγίανση του Δημοσίου.

Υπογράμμισε επίσης, ότι πρέπει να παραμείνουμε στη σφαίρα της αξιοπιστίας, «πρέπει να υπάρχει άγκυρα αξιοπιστίας κι αυτό που λέμε να το κάνουμε», ενώ περιέγραψε τις προσπάθειες της κυβέρνησης για την αποκατάσταση της ρευστότητας στην αγορά, αλλά και την απλοποίηση των αδειοδοτικών διαδικασιών για την επιχειρηματική δραστηριότητα.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com