Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Σαμαράς - Βενιζέλος: Πρόταση για Βουλή 200-250 βουλευτών και Γερουσία

Στο «τραπέζι» βρίσκεται πλέον, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, η πρόταση του Μαξίμου για μείωση του αριθμού των βουλευτών στους 200-250, σε συνδυασμό με ανάδειξη μιας αιρετής Γερουσίας 50-100 μελών και την ενίσχυση του ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας.



Η πρόταση αναμένεται να τεθεί σε δημόσιο διάλογο πριν από τις ευρωεκλογές, στο πλαίσιο της γενικότερης συζήτησης που θα ανοίξει το επόμενο διάστημα εν όψει της Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Το σενάριο της μείωσης των βουλευτών συζητήθηκε, σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, κατά τη συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου στην οποία αποφασίστηκε η κατάργηση της λίστας για τους ευρωβουλευτές.

Ο κ. Σαμαράς φέρεται να τάσσεται υπέρ της μείωσης κατά 50 έδρες του σημερινού Κοινοβουλίου με παράλληλη ανάδειξη μιας αιρετής Γερουσίας 50 μελών, πρόταση που είχε διατυπώσει και στο παρελθόν.

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος, αν και συμφωνεί επί της αρχής συμφωνεί με την ανάγκη μείωσης του αριθμού των βουλευτών, φέρεται να διατυπώνει ενστάσεις στο ζήτημα της Γερουσίας.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com