Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Ριζικές αλλάγές στην ΕΛ.ΑΣ - Μειώνονται κατά 43% οι διοικητικές θέσεις

Μείωση κατά 43% του διοικητικού προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ και μεταφορά του σε μάχιμες υπηρεσίες προβλέπεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για την αναδιοργάνωση της αστυνομίας, που κατατέθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, από τον υπουργό, Νίκο Δένδια.




Στο νομοσχέδιο προβλέπονται σημαντικές μεταρρυθμίσεις, με κυριότερη τη μείωση του διοικητικού προσωπικού, η οποία έχει προκαλέσει και τις έντονες αντιδράσεις των συνδικαλιστών της αστυνομίας.

Κύκλοι πάντως του υπουργείου Δημόσιας Τάξης ανέφεραν ότι ο υπουργός δεν πρόκειται να κάνει πίσω στις αντιδράσεις των συνδικαλιστών, τις οποίες χαρακτηρίζει συντεχνιακές και θεωρεί ότι στο νομοσχέδιο υπάρχουν σημαντικές μεταρρυθμίσεις για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ.

Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι πολλοί αστυνομικοί που «είχαν βολευτεί» σε διοικητικές θέσεις «θα ξεβολευτούν» και θα περάσουν πλέον σε μάχιμες.

«Αυτό που προέχει για τον Νίκο Δένδια είναι η αποτελεσματικότητα της ΕΛ.ΑΣ και γι΄αυτό δεν πρόκειται να κάνει πίσω», τόνιζαν παράγοντες του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com