Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Οι «58» πετούν το «γάντι» στο ΠΑΣΟΚ - Τι ζητούν

Σε ένα ιδιότυπο μπρα ντε φερ επιδίδονται οι «58» με το ΠΑΣΟΚ τις τελευταίες ώρες, αφού ναι μεν δηλώνουν και οι δύο πλευρές ότι συμφωνούν για την κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές, εντούτοις καθυστερούν να λάβουν οριστικές αποφάσεις για το «σύμφωνο συμβίωσης» που θέλουν να ακολουθήσουν.





Το γεγονός ότι μέχρι αργά χθες το βράδυ συνεδρίαζε η Ολομέλεια των «58» για να εξετάσει την «ατζέντα» της προηγούμενης συνεδρίασης της αντιπροσωπείας της Πρωτοβουλίας με τον Ευ. Βενιζέλο, χωρίς να καταλήξουν στο αναμενόμενο «διά ταύτα», δείχνει ότι το εγχείρημα συνδέεται με κρίσιμες ισορροπίες και πολυδαίδαλη συνέχεια. Ωστόσο οι «58» με ανακοίνωσή τους επιμένουν στη στήριξη της κοινής καθόδου όλων των δυνάμεων, τονίζοντας ότι οι «στόχοι πηγαίνουν πολύ πέρα από τις ευρωεκλογές».

«Ο αγώνας θα πρέπει να δοθεί στο όνομα της Παράταξης και με το πνεύμα παράταξης. Θα πρέπει να εκπροσωπείται από ένα ψηφοδέλτιο αξιοκρατικό, ανανεωτικό που θα προκύψει από συναινετική διαδικασία και θα έχει την έγκριση όλων των μερών.

Η ανανέωση του πολιτικού προσωπικού με την ανάδειξη στελεχών από τις νεότερες γενιές είναι καθολικό αίτημα της κοινωνίας και το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι ο κατεξοχήν δέκτης της κριτικής και του αιτήματος», υποστηρίζουν στην ανακοίνωση οι «58» αφήνοντας σαφείς αιχμές για τη διαδικασία που υιοθετεί η Χαριλάου Τρικούπη και εξηγώντας: «Δεν διεκδικούμε τίποτε, αλλά μας ενδιαφέρουν τα κριτήρια και οι διαδικασίες διαμόρφωσης του ψηφοδελτίου, ώστε να ανταποκρίνεται στο πολιτικό σχέδιο της ανασυγκρότησης του ευρύτερου χώρου. Με αυτό το πνεύμα συνομιλούμε με τις άλλες δυνάμεις της Παράταξης για να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες συνθήκες, ώστε να οδηγηθούμε σε κοινή συνδιάσκεψη με την παρουσία του ΕΣΚ. Χωρίς αυτές, δεν θα έχει νόημα η συμμετοχή μας».

Είχε προηγηθεί η απόφαση των άλλων κινήσεων (μεταξύ των οποίων του Ηλ. Μόσιαλου, οι «Νέοι Μεταρρυθμιστές», η Πολιτεία 2012 κ.ά.) να μην υπογράψουν το «ανακοινωθέν» των «58», ζητώντας ταχύτατες και συγκεκριμένες αποφάσεις σε συνεννόηση με το ΠΑΣΟΚ. Τη διαφωνία του με τους αργούς ρυθμούς εξέφρασε επίσης από τους «58» ο Ν. Μπίστης, παρότι τριμελής επιτροπή (οι κ. Κουρουζίδης, Βαμβακάς, Λάζος) ανέλαβαν τη διαβούλευση με το ΠΑΣΟΚ γνωρίζοντας ότι η Συνδιάσκεψη γίνεται άμεσα.

Το πλαίσιο για τη συγκρότηση του κοινού ευρωψηφοδελτίου (ανανέωσης, αξιοκρατίας κ.ά.) είχε νωρίτερα περιγράψει ο Ευ. Βενιζέλος, επισημαίνοντας ότι «θα εκπλαγούν όσοι είχαν βιαστεί να ξεγράψουν τη μεγάλη παράταξη».

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ προέβλεψε ότι στις ευρωεκλογές θα κριθεί η αντοχή μιας εθνικής στρατηγικής και υποστήριξε κάνοντας δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ ότι το κόμμα του εγγυάται την πολιτική σταθερότητα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα θα υπάρξουν εξελίξεις και ανακοινώσεις και από τις Κινήσεις που διαχώρισαν τη θέση τους από την απόφαση των «58», αλλά και από το ΠΑΣΟΚ που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης της Συνδιάσκεψης υπό τον Μ. Σουλτς.




 
website counter
friend finderplentyoffish.com