Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Ποιος, όμως, θα πληρώσει το κενό;

Θα χαριστούν δάνεια




Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, έχοντας στο πλάι του τον πρόεδρο των Ελλήνων Βιομηχάνων Δ. Δασκαλόπουλο, υποσχέθηκε ότι μόλις γίνει πρωθυπουργός θα κηρύξει σεισάχθεια για τα δάνεια ιδιωτών στις τράπεζες που δεν μπορούν να πληρωθούν -σεισάχθεια στην Ελλάδα έχει γίνει άλλη μία φορά πριν από σαράντα και κάτι χρόνια. Προφανώς θα τα χαρίσει, διότι και σήμερα γίνονται ρυθμίσεις. Επίσης, ανέφερε ότι θα αλλάξει τις διοικήσεις των τραπεζών, προφανώς τοποθετώντας στην ηγετική πυραμίδα των τραπεζών κομματικά στελέχη (ζηλεύοντας τις διοικήσεις εκείνες που τώρα είναι υπόδικες). Θα πρέπει βέβαια να εξηγήσει πώς θα καλυφθεί το κενό στις τράπεζες; Με νέο δάνειο και από πού; Ή με συγχώνευση των τραπεζών της Κούβας; Τρίτη λύση δεν υπάρχει.

Πρ. Παυλόπουλος πρώην υπουργός
Κοίτα ποιος μιλάει...
Ποιος, όμως, θα πληρώσει το κενό;

Ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με τις στρατιές των «γαλάζιων» παιδιών που έγιναν εν μία νυκτί δημόσιοι υπάλληλοι, ο άνθρωπος που διπλασίασε σε μόλις πέντε χρόνια το κόστος μισθοδοσίας στο Δημόσιο, κατηγορεί σήμερα την κυβέρνηση για υπερφορολόγηση. Τελικά, ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει σε αυτή τη χώρα, λησμονώντας τις δικές του ευθύνες για τη χρεοκοπία. Σε εκδήλωση όπου παρόντες ήταν ο Αλ. Τσίπρας και ο Δ. Δασκαλόπουλος, ο βουλευτής της ΝΔ Πρ. Παυλόπουλος ήταν λάβρος για τη φορολόγηση και την εξόντωση της μεσαίας τάξης. Καυτηρίασε την υπερφορολόγηση των ακινήτων σαν προσβολή της ιδιοκτησίας, μίλησε επίσης για αποσάθρωση του κοινωνικού κράτους και επέμεινε στην άποψη ότι η Ελλάδα είναι το μεγάλο θύμα της γενικότερης συστημικής κρίσης. «Ετσι είναι εάν ήταν ναζιστές».

Τα εύσημα στον πρωθυπουργό από τον πρόεδρο της Lidl
Ευχάριστη έκπληξη από το Μαξίμου

Τις καλύτερες εντυπώσεις για τον πρωθυπουργό και την προσπάθεια που καταβάλλει για την έξοδο της χώρας από την κρίση αποκόμισε ο πρόεδρος της Lidl Hellas, Georg Kroell, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα έγινε δεκτός στο Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή τις επενδύσεις που πραγματοποιεί η γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην ελληνική αγορά. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο κ. Kroell εντυπωσιάστηκε από το πόσο καλά ενημερωμένος ήταν ο κ. Σαμαράς για διάφορα θέματα της οικονομίας και κυρίως από τη βούλησή του να συνεχίσει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία, για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητά της. Από την πλευρά του, ο κ. Kroell, πάντως, τόνισε τη δέσμευση της γερμανικής εταιρείας να στηρίξει τη χώρα αλλά και τα ελληνικά προϊόντα, βοηθώντας τα να βρουν θέση και στα ράφια των καταστημάτων της Lidl στο εξωτερικό.

Τελικά η κυβέρνηση πείθεται μόνο από μπλόκα
Δύο μέτρα και δύο σταθμά

Το θέατρο του παραλόγου ζούμε αυτές τις ημέρες σε ό,τι αφορά τα αιτήματα κοινωνικών ομάδων. Από την μία είναι οι αγρότες που ζητούν να θεωρηθούν και με τον νόμο «ως παιδιά ενός ανώτερου θεού», κατεβάζοντας έναν κατάλογο αιτημάτων που εκτός από δύο τρία όλα τα υπόλοιπα είναι τόσο παράλογα όσο και να απαιτήσει κάποιος να πάει θάλασσα στη Λάρισα. Και, όμως, η κυβέρνηση υποκύπτει και ικανοποιεί ένα μέρος αυτών. Οι αγρότες δεν πείθονται, αφού τα θέλουν όλα και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις. Από την άλλη υπάρχουν οι φορτηγατζήδες που ζητούν ένα και μόνο πράγμα: να εφαρμοστεί ο νόμος και τίποτε άλλο. Η κυβέρνηση τους αγνοεί προκλητικά και το πλέον πιθανό είναι να ακολουθήσουν και αυτοί τη λογική των αγροτών και να πάνε σε μπλόκα.

Γ. Στουρνάρας και Γ. Σταθάκης λένε το ίδιο
Οταν θέλεις, δεν βλέπεις και δεν ακούς

Αίσθηση προκάλεσε πριν από λίγο καιρό η δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα ότι οι Έλληνες είναι υποφορολογημένοι. Χθες το ίδιο ακριβώς είπε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και ένας εκ των ελαχίστων της αξιωματικής αντιπολίτευσης που χαίρει εκτίμησης στο σύνολο του πολιτικού και του επιστημονικού κόσμου της χώρας. Κάποιοι που δεν θέλουν να καταλάβουν σηκώνουν μπαϊράκι μόλις ακούσουν τέτοια πράγματα. Και, όμως, είναι πέρα ως πέρα αλήθεια, αν μετρήσει κάποιος τους φόρους που πληρώνουμε ως ποσοστό του ΑΕΠ σε σχέση με τις άλλες χώρες. Το πρόβλημα δεν είναι η διαπίστωση, που είναι ορθή, αλλά το γεγονός ότι τους πληρώνουν υπέρμετρα κάποιοι και κάποιοι άλλοι απαλλάσσονται.

Όταν κάποιοι οικονομολόγοι μοιάζουν με αστρολόγους
Μετά Χριστόν προφήτες

Τώρα που ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη «ζωή» της τρόικας με τη σημερινή της μορφή, έχουν ξεκινήσει τη σφοδρή κριτική κάποιοι όψιμοι «οικονομολόγοι», οι οποίοι λένε το μακρύ τους και το κοντό τους και μοιάζουν με εκείνους τους σκιτζήδες αστρολόγους που κατακλύζουν τα τηλεοπτικά παράθυρα. Ένα από τα τελευταία που ακούστηκε ήταν γιατί δεν έγινε «κούρεμα» στην Ελλάδα από την αρχή όπως στην Κύπρο; Ξεχνούν προφανώς ότι στην Κύπρο «κούρεψαν» καταθέσεις και όχι χρέος. Και επίσης αν γινόταν στην Ελλάδα κάτι ανάλογο, δεν θα λυνόταν κανένα πρόβλημα, αφού το ύψος των καταθέσεων ήταν μετά βίας ένα ΑΕΠ και κάτι, ενώ στην Κύπρο ήταν επτά ΑΕΠ.



 
website counter
friend finderplentyoffish.com