Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

«ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» Πρωτοβάθμια φροντίδα για ευάλωτες ομάδες

Ένα νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα δράσης «Υγεία για Όλους», για την προάσπιση της υγείας ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως άποροι/ανασφάλιστοι, πρόσφυγες, Ρομά, κάτοικοι ορεινής Θράκης, Πομάκοι, ξεκίνησε να υλοποιείται από τις 14 Ιουλίου, από την Πάτρα, με την πραγματοποίηση της πρώτης ομάδας εργασίας στα γραφεία της ΤΕΔΚ Αχαΐας, ενώ παράλληλα έγινε εμβολιασμός παιδιών προσφύγων, στη Μυρσίνη Ανδραβίδας.


Στις 22 Ιουλίου το πρόγραμμα «Υγεία για Όλους» επισκέφθηκε τη Χαλκίδα όπου πραγματοποιήθηκε περιφερειακή συνδιάσκεψη και παρουσίαση του προγράμματος. Επόμενος σταθμός είναι ο Πύργος, στις 29 Ιουλίου, όπου εκτός από την περιφερειακή συνδιάσκεψη, θα γίνει μεγάλη ιατρική παρέμβαση στη Ν. Μανωλάδα, για τους εργάτες και τους μετανάστες που εργάζονται εκεί.

Η ιατρική παρέμβαση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την 6η Υ.ΠΕ. και την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και συμμετέχει ιατρική αποστολή πλαισιωμένη από Παθολόγους, Λοιμωξιολόγους, Δερματολόγους, παρασκευάστρια για αιμοληψίες, επισκέπτριες υγείας, ενώ παράλληλα θα μεταφερθεί φορητός υπέρηχος και καρδιογράφος.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com