Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

ΕΟΠΥΥ Γιατροί παράνομα ζητούν χρήματα από ασφαλισμένους

Στο «μικροσκόπιο» του υπουργείου Υγείας μπαίνουν οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι επικαλούμενοι το πλαφόν των 400 επισκέψεων, ζητούν χρήματα από τους ασφαλισμένους.





Χθες ο υπουργός Υγείας κάλεσε τους πολίτες να καταγγέλλουν τις περιπτώσεις αυτές, προσθέτοντας ότι «θα στέλνω να γίνεται έλεγχος στον γιατρό αυτό». Και τόνισε: «ο ασφαλισμένος στον συμβεβλημένο γιατρό του ΕΟΠΥΥ δεν πρέπει να πληρώνει, είναι δωρεάν».

Ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι θα κρατήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο, θα συμβληθούν με ευνοϊκούς όρους με τον νέο φορέα πρωτοβάθμιας. Ωστόσο, όσοι υποβάλλουν αίτηση αλλά οργανωμένα δεν αποδεχτούν τη θέση, θα αποκλειστούν από τις συμβάσεις.

Άμεση ήταν η αντίδραση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ Αττικής, οι οποίοι έκαναν λόγο για «τρομοκρατικές ,φασιστικού τύπου απειλές» ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών κάλεσε όλους τους γιατρούς να καταγγείλουν τώρα τις συμβάσεις τους με τον ΕΟΠΥΥ.

Στο μεταξύ, αύξηση 10% στο πλαφόν συνταγογράφησης των συμβεβλημένων ιατρών, μέχρι τέλη Μαρτίου, ανακοίνωσε ο ΕΟΠΥΥ. Επίσης, οι ιατροί των Στρατιωτικών Νοσοκομείων εξαιρούνται από την εφαρμογή του μέτρου.

Σύμφωνα πάντως με τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ από ένα σύνολο 43.143 ιατρών μόνο οι 950 από αυτούς είχαν στις 14 Φεβρουαρίου ξεπεράσει το πλαφόν στην συνταγογράφηση.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com