Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ Δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα με ένα νέο Μνημόνιο

Μήνυμα, τόσο προς την κυβέρνηση όσο και προς τους εταίρους μας, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να δεχθεί τετελεσμένα, έστειλε χθες ο Αλ. Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη, «όχι απλά να αλλάξει σελίδα, αλλά να αλλάξει βιβλίο» και ως εκ τούτου «η κυβέρνηση δεν έχει τη λαϊκή νομιμοποίηση για να δεσμεύσει τη χώρα με ένα νέο μνημόνιο».






Ο κ. Τσλίπρας, μιλώντας σε εκδήλωση που οργάνωσε η ευρωομάδα της Αριστεράς στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη νίκη του κόμματός του στις ευρωεκλογές, ενώ υποστήριξε ότι «η απερχόμενη κυβέρνηση δίνει τις τελευταίες απέλπιδες μάχες οπισθοφυλακής για να κρατηθεί στην εξουσία».

Η Ελλάδα, υπογράμμισε, «είναι μία χώρα που αργοπεθαίνει γιατί η ηγεσία της Ευρώπης την επέλεξε για πειραματόζωο της κρίσης» και έστειλε ένα ακόμη μήνυμα στους εταίρους μας λέγοντας ότι «πρέπει να γνωρίζουν, πως σε ό,τι μας αφορά, προεκλογικά τετελεσμένα δεν θα τα αποδεχθούμε», επισημαίνοντας την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να υπογράψει και να συμφωνήσει προεκλογικά σε συνέχιση της σημερινής πολιτικής.

Ο κ. Τσίπρας σχολιάζοντας δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για σενάρια που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, για διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους, σημείωσε ότι αυτά έχουν ιδιαίτερη αξία γιατί επίσημα μέχρι τώρα, η γερμανική κυβέρνηση απέκλειε κάθε πιθανότητα διαγραφής χρέους, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως «κάποιος πρέπει να διεκδικήσει αυτή τη λύση και η σημερινή κυβέρνηση όχι μόνο δεν διεκδικεί, αλλά δεν έχει και καμία πρόταση για το ελληνικό πρόβλημα».


 
website counter
friend finderplentyoffish.com