Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Οι νικητές των Οσκαρ για το 2014

Σε μία φαντασμαγορική βραδιά που είχε τα πάντα (από αστραφτερές τουαλέτες και συγκίνηση έως φωτογραφίες selfie και... πίτσα), η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών βράβευσε τις καλύτερες ταινίες για το 2014.




To 12 Χρόνια Σκλάβος αναδείχθηκε Καλύτερη Ταινία στα φετινά Όσκαρ, ενώ το Gravity κέρδισε επτά συνολικά βραβεία, ανάμεσά τους και Σκηνοθεσίας για τον Αλφόνσο Κουαρόν.

Το Α΄ Γυναικείου Ρόλου κέρδισε η Κέιτ Μπλάνσετ για τη Θλιμμένη Τζάσμιν, ενώ το Α' Ανδρικού Ρόλου ο Μάθιου ΜακΚόναχι για το Dallas Buyers Club.


«Όταν ήμουν 15 χρονών με ρώτησαν ποιος είναι ο ήρωάς μου. Είπα ο εαυτός μου σε δέκα χρόνια, αυτόν προσπαθώ να φτάσω. Δέκα χρόνια μετά με ξαναρώτησε: Τον έφτασες τον ήρωά σου; Όχι, ακόμα τον κυνηγάω, του απάντησα. Από τότε, κάθε μέρα, κάθε μήνα, κάθε εβδομάδα κυνηγάω κάποιον: τον εαυτό μου. Τουλάχιστον έχω κάποιον να κυνηγάω» είπε ο ΜακΚόναχι.


Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου στον Τζάρεντ Λέτο, όπως αναμενόταν, για τον ρόλο του ως Ρεϊγιόν στο Dallas Buyers Club. «Σε όλους όσους ονειρεύονται εκεί έξω, σε μέρη σαν την Ουκρανία ή τη Βενεζουέλα, θέλω να πω είμαστε εδώ, καθώς παλεύετε να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα, να ζήσετε το αδύνατο, σας σκεφτόμαστε» είπε ο Λέτο στην ευχαριστήρια ομιλία του.


Όσκαρ Β΄ Γυναικείου Ρόλου κέρδισε η Λουπίτα Νιονγκ΄Ο του 12 Χρόνια Σκλάβος. «Δεν θα ξεχάσω ότι αυτή η μεγάλη χαρά για μένα συνδέεται με τόσο πόνο για κάποιους άλλους» είπε, ευχαριστώντας την ηρωίδα της.


Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου στον Τζον Ρίντλεϊ για το 12 Χρόνια Σκλάβος, ενώ ο Σπάικ Τζόνζι έφυγε με το Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου για το Her.


Όσκαρ Κοστουμιών κέρδισε η Κάθριν Μάρτιν για τον Υπέροχο Γκάτσμπι. Η Κ.Μάρτιν σύζυγος του Μπαζ Λούρμαν ανέβηκε ξανά στη σκηνή για να παραλάβει το Όσκαρ Σκηνογραφίας (μαζί με τη Μπέβερλι Νταν). Όσκαρ Μακιγιάζ και Μαλλιών κέρδισε το Dallas Buyers Club.


Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας κέρδισε Η Τέλεια Ομορφιά του Πάολο Σορεντίνο.


Όσκαρ μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων στο Mr. Hublot, ενώ μεγάλου μήκους κινουμένων σχεδίων στο Frozen.


Όσκαρ Οπτικών Εφέ, Ηχητικού Μιξάζ, Ηχητικού Μοντάζ, Φωτογραφίας,Μοντάζ και Μουσικής κέρδισε το Gravity.


Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους αναδείχθηκε το Helium, ενώ Όσκαρ Καλύτερου Μικρού Μήκους Ντοκιμαντέρ κέρδισε το The Lady in Number 6: Music Saved My Life, την ιστορία της γηραιότερης κρατούμενης στρατοπέδου συγκέντρωσης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η οποία πέθανε πριν από λίγες ημέρες.


Καλύτερο Ντοκιμαντέρ αναδείχθηκε το 20 Feet from Stardom.

Τα βραβεία στις βασικές κατηγορίες:

Καλύτερης Ταινίας

- "12 Χρόνια Σκλάβος"

Καλύτερης Σκηνοθεσίας

- Αλφόνσο Κουαρόν για την ταινία "Gravity"

A' Ανδρικού ρόλου

- Μάθιου Μακόναχι για την ερμηνεία του στην ταινία "Dallas Buyers Club"

Α' Γυναικείου Ρόλου

- Κέιτ Μπλάνσετ για την ερμηνεία της στη "Θλιμμένη Τζάσμιν"

Β΄ Ανδρικού ρόλου

- Ο Τζάρεντ Λέτο για την ερμηνεία του στην ταινία "Dallas Buyers Club"

Β' γυναικείου ρόλου

- Λουπίτα Νιόνγκο για την ερμηνεία της στην ταινία "12 Χρόνια Σκλάβος"

Καλύτερη ταινία Κινουμένων Σχεδίων

- "H βασίλισσα του χιονιού" της Walt Disney

Καλύτερη ταινία Κινουμένων Σχεδίων μικρού μήκους

- "Mr Hublot", των Λορέν Βιτζ και Αλεξάντρ Εσπιγκάρες

Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας

- "Η Τέλεια Ομορφιά" (Ιταλία)

Καλύτερου Ντοκιμαντέρ

- "Λίγα μέτρα από τη διασημότητα".


 
website counter
friend finderplentyoffish.com