Με βάση τη λογική, στην Ελλάδα δεν θα γνωρίσει ιδιαίτερο... σουξέ η συγκεκριμένη εφαρμογή.
Γιατί να κατεβάσει κάποιος στο κινητό υπηρεσία που τσεκάρει αν είναι καλά ο χρήστης και αν γύρισε στο σπίτι; Υπάρχει η Ελληνίδα μάνα γι' αυτό. Για τους υπόλοιπους, η εφαρμογή θα βάλει στη ζωή τους τον έλεγχο που - προφανώς- τους λείπει τόσο.
Ουσιαστικά το Kitestring λειτουργεί πάνω-κάτω όπως η Ελληνίδα μάνα, ή τουλάχιστον όπως τη θέλει το στερεότυπο. Ελέγχει το πού βρίσκεται ο χρήστης και βεβαιώνει ότι είναι ασφαλής. Για να γίνει αυτό, αρχικά πρέπει να καταχωρήσει κανείς μία λίστα με επαφές σε περίπτωση ανάγκης. Οποτε ο χρήστης επιθυμεί να τον... προσέχει η εφαρμογή, τότε την ενημερώνει ότι θα φύγει για ταξίδι για παράδειγμα και το πότε σκοπεύει να επιστρέψει.
Η εφαρμογή, λοιπόν, στέλνει ένα SMS στον εκτιμώμενο χρόνο επιστροφής, προκειμένου να τσεκάρει ότι πράγματι ο χρήστης έχει γυρίσει στο σπίτι. Αυτός με τη σειρά του απλά πρέπει να απαντήσει, ώστε να επιβεβαίωσει ότι δεν... πέθανε. Αν δεν το κάνει, τότε το Kitestring ειδοποιεί τους ανθρώπους που είναι στη λίστα έκτακτης ανάγκης, όπως αναφέρει το TIME.
Εννοείται πως ο χρήστης μπορεί να ενημερώσει την εφαρμογή, σε περίπτωση που αλλάξει πλάνα. Βέβαια, οι εμπνευστές αυτής της υπηρεσίας δεν έχουν καταφέρει να βρουν τι θα γίνει σε περίπτωση που εκείνος που τη χρησιμοποιεί πέσει θύμα ληστείας και μεταξύ άλλων του πάρουν και το κινητό. Ο κλέφτης μπορεί εύκολα να απαντήσει στο μήνυμα επιβεβαίωσης που θα στείλει το Kitestring. Και έτσι κανείς δεν θα καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά.