Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Πρόταση για μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης

Αφορολόγητο όριο εισοδήματος 7.000 ευρώ, σταδιακή μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης, κίνητρα εξόφλησης των προστίμων, περισσότερες δόσεις για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων και μείωση του συντελεστή φορολόγησης των κερδών των επιχειρήσεων στο 15% προτείνει, μεταξύ άλλων, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων.




Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Κ. Μίχαλος με επιστολή προς τον νέο υπουργό Οικονομικών Γ. Χαρδούβελη εισηγείται την αναμόρφωση της φορολογικής νομοθεσίας προτείνοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:

1. Μείωση του φορολογικού συντελεστή στα κέρδη των νομικών προσώπων στο 15%. Εφόσον τα κέρδη αυτά διανεμηθούν, τότε θα φορολογηθούν με επιπλέον ποσοστό 15% και εξάντληση της φορολογικής επιβάρυνσης. Επίσης προτείνεται η προκαταβολή φόρου να ανέλθει στο 60% για όλους (αντί 55% στις προσωπικές και 80% στις Α.Ε. κ.λπ.).

2. Ενιαία κλίμακα φορολογίας εισοδήματος ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσης με αφορολόγητο όριο 7.000 ευρώ αυξανόμενο κατά 500 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.

3. Να καθιερωθούν δόσεις και κίνητρα εξόφλησης των προστίμων.

4. Ληξιπρόθεσμες οφειλές. Ειδικότερα για ληξιπρόθεσμες οφειλές:

• 5.000 ευρώ να ρυθμίζονται σε 25 μηνιαίες δόσεις.

• από 5.000 μέχρι και 50.000 ευρώ να ρυθμίζονται σε 50 μηνιαίες δόσεις, και

• πάνω από 50.000 ευρώ να ρυθμίζονται σε 100 μηνιαίες δόσεις.

Για όποιο φυσικό ή νομικό πρόσωπο υπαχθεί στην εν λόγω ρύθμιση οι τόκοι εκπρόθεσμης καταβολής να μειωθούν στο 0,40% τον μήνα από 0,73%.

5. Τεκμήρια. Μείωση των τεκμηρίων διαβίωσης για τα αυτοκίνητα, τις κατοικίες, τις πισίνες και τα σκάφη αναψυχής που κατέχουν οι φορολογούμενοι και πλήρη κατάργηση όταν θα λειτουργεί πλήρως το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο.



 
website counter
friend finderplentyoffish.com