Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Αλλάζει το ωράριο των καταστημάτων τις Κυριακές

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει... το μελάνι του νόμου που ψηφίστηκε πέρυσι για τη λειτουργία των καταστημάτων επτά Κυριακές ετησίως καθώς και για την καθιέρωση περισσότερων εκπτωτικών περιόδων και ο νέος υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος θέλει να κάνει αλλαγές.




Ο κ. Γιακουμάτος, με δηλώσεις του στην «Ημερησία», επισημαίνει πως «είμαι ανοικτός στο να συζητήσω συνολικά αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο των Κυριακών, των προσφορών και των εκπτώσεων που να τις δέχεται η κοινωνία. Αλλαγές που να έχουν επαφή με την κοινωνία, που να τις θέλει ο λαός», λέει χαρακτηριστικά. «Θα δω τα επιμελητήρια, τους φορείς κι αν έχουν προτάσεις, τότε θα τις εξετάσω».

Πέραν αυτού, όμως, ο κ. Γιακουμάτος, σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδη, δέχτηκε να μην περιλαμβάνονται στο μέτρο της πιλοτικής εφαρμογής του ανοίγματος των καταστημάτων όλες τις Κυριακές τον χρόνο τα καταστήματα του κέντρου της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και άλλου μεγάλου αστικού κέντρου.

Πιο συγκεκριμένα, νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση προβλέπει τη δοκιμαστική λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές τον χρόνο σε τρεις τουριστικές περιοχές. Μάλιστα, στο αναθεωρημένο μνημόνιο, ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα, μπήκαν και επτά περιοχές: Η Ρόδος, η Κως, η Ερμούπολη, το κέντρο της Θεσσαλονίκης μαζί με την Τσιμισκή, η Χαλκιδική, το ιστορικό κέντρο της Αθήνας μαζί με την Ερμού και περιοχές γύρω από την Ομόνοια και η Ραφήνα. Ο κ. Γιακουμάτος, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει ότι θα αλλάξει τις περιοχές αυτές και οι νέες θα είναι η Ρόδος, η Σαντορίνη, η Μύκονος και η Κεφαλλονιά.

Τέτοιο αίτημα, όπως προαναφέρθηκε, έβαλε η ΕΣΕΕ, η οποία αντιτίθεται στην καθολική κυριακάτικη λειτουργία των επιχειρήσεων. Επίσης, πληροφορίες θέλουν τον κ. Κορκίδη να ζήτησε από τον υφυπουργό και την κατάργηση του θεσμού των ενδιάμεσων δεκαήμερων προσφορών. Ο υφυπουργός, όπως λέει, αν η αγορά θεωρεί ότι τα μέτρα αυτά πρέπει να αλλάξουν, τότε θα το κάνει.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com