Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

ΕΚΤ: "Σήμα" για φθηνά δάνεια στις επιχειρήσεις

Tο τέλος του προγράμματος αποστείρωσης της επιπλέον ρευστότητας που δημιουργούν τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Μάριο Ντράγκι με στόχο τη στήριξη της οικονομίας της Ευρωζώνης.




“Αποφασίσαμε ένα πακέτο μέτρων για την ενίσχυση της οικονομίας. Η ΕΚΤ είναι αποφασισμένη να στηρίξει την οικονομία της Ευρωζώνης” δήλωσε χαρακτηριστικά αμέσως μετά την απόφαση μείωσης των επιτοκίων του ευρώ, η οποία όπως είπε ήταν ομόφωνη. Είπε ακόμη πως τα επιτόκια θα μείνουν στα τρέχοντα επίπεδα για πολύ καιρό.

Έκανε ακόμη γνωστό ότι αποφασίστηκε νέο πρόγραμμα φθηνών τριετών δανείων για τις τράπεζες ύψους 400 δισ. ευρώ και είπε ότι η ΕΚΤ εξετάζει την αγορά απλών εγγυημένων τίτλων (ABS).

Οι τράπεζες θα έχουν το δικαίωμα να δανείζονται, αρχικά, το 7% του συνολικού ποσού των δανείων τους σε ιδιώτες.

Επιπλέον, αυξάνεται η αποδοχή τίτλων μέχρι τουλάχιστον τον Σεπτέμβριο του 2018, με ειδικά όμως πιστωτικά κριτήρια.

Τις ανακοινώσεις Ντράγκι επιδοκίμασε το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης με τον δείκτη DAX να εξεπερνά για πρώτη φορά ενδοσυνεδριακά το επίπεδο των 10.000 μονάδων!

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών υποχώρησε το ευρώ έναντι του αμερικανικού νομίσματος και διαπραγματευόταν στα 1,3520 δολ. έναντι 1,3605 δολ. πριν την ανακοίνωση της απόφασης.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com