Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Handelsblatt: Βλέπει νέες καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις

Η Ελλάδα έχει καθυστερήσει για άλλη μια φορά στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων επισημαίνει η Handelsblatt, σε άρθρο τις για τις δυσκολίες των πρώτων ημερών μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης Σαμαρά.




«Όταν ο νέος υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης κάνει το ντεμπούτο του στο αυριανό Eurogroup στο Λουξεμβούργο, οι συνάδελφοί του μετά τα συνηθισμένα καλωσορίσματα και τις ευχές θα έρθουν αμέσως στο προκείμενο. Διότι η Ελλάδα για άλλη μια φορά έχει καθυστερήσει την εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού της προγράμματος. Είναι και ο λόγος που καθυστερεί και η καταβολή της επόμενης δόσης», γράφει ο ανταποκριτής της εφημερίδας στην Ελλάδα.

«Δεν φτάνει μόνο αυτό. Ο εταίρος της κυβέρνησης από το σοσιαλιστικό κόμμα στέκεται εμπόδιο στον πυρήνα των μεταρρυθμίσεων που είναι η μείωση των θέσεων στο Δημόσιο. Μόλις πριν από δέκα μέρες ο πρωθυπουργός Σαμαράς προχώρησε σε ευρύ ανασχηματισμό αντιδρώντας στην ήττα του στις ευρωεκλογές. Από την ανανεωμένη ομάδα του, ο Σαμαράς υποσχέθηκε νέο άνεμο, όμως η επανεκκίνηση αποδείχθηκε κακή αρχή με το ξέσπασμα διαμάχης στον συνασπισμό για την κατάργηση θέσεων στο Δημόσιο», συμπληρώνει στο άρθρο του.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com