Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Γκ. Χαρδούβελης: O καθένας αντιλαμβάνεται ότι τίποτε δεν είναι τζάμπα

«Η Ελλάδα εισέρχεται σε νέα εποχή με έναν πληθυσμό που αντιμετωπίζει τα προβλήματά του και δείχνει τη βούληση να τα επιλύσει» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, από το Λουξεμβούργο, όπου προήδρευσε στο τελευταίο επί ελληνικής Προεδρίας Συμβούλιο ΕΚΟΦΙΝ.




Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, η ελληνική κοινωνία πέρασε έξι δύσκολα χρόνια, κάθε οικογένεια βιώνει αυτή την κρίση με άνεργους και με δυσκολίες πληρωμής των μισθών από την πλευρά των επιχειρήσεων. Ο κ. Χαρδούβελης αναφέρθηκε ακόμη στο αίτημα των Ελλήνων για μια πιο ισορροπημένη πολιτική, ώστε οι υποσχέσεις που δίνονται να ακολουθούνται από την οικονομική στήριξη που απαιτείται.

Επανέλαβε ακόμη ότι ο λόγος για τον οποίο υπήρξε καθυστέρηση εκπλήρωσης των προαπαιτούμενων ήταν οι ευρωεκλογές και διαβεβαίωσε ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου θα ικανοποιηθούν οι πρώτες έξι δράσεις, ενώ τα υπόλοιπα έξι «θα τα εκπληρώσουμε πριν από τις διακοπές του Αυγούστου». «Η κυβέρνηση έχει κάθε κίνητρο για να κινηθεί γρήγορα στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που υποσχέθηκε» υπογράμμισε.

Αίσθηση πάντως προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού ο οποίος αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν είπε: «Ο ελληνικός πληθυσμός έχει ωριμάσει, περνώντας έξι χρόνια δύσκολων στιγμών. Κάθε οικογένεια νιώθει την κρίση, αλλά ένα πράγμα που πρέπει να ξέρετε είναι ότι μπορεί να έχουν άνεργο στην οικογένεια, μπορεί να έχουν παιδιά που δεν μπορούν να βρουν δουλειά, ο μισθός τους μπορεί να έχει καθυστερήσει για έξι μήνες εάν εργάζονται σε εταιρία που δυσκολεύεται να πληρώσει τους εργαζόμενους της, ο καθένας έχει επηρεαστεί αλλά ένα είναι σίγουρο. Ο καθένας αντιλαμβάνεται τώρα ότι δεν είναι τίποτα τζάμπα».

Η φράση του υπουργού ήταν μάλιστα «there is no free lunch». Και συνέχισε: «Τώρα όλοι καταλαβαίνουν ότι δεν μπορείς να πάρεις τίποτα απ' την κυβέρνηση εκτός αν κάποιος πληρώσει γι' αυτό».

Αναφορικά με το χρέος, ο κ. Χαρδούβελης τόνισε πως είναι ακόμα νωρίς για μια τέτοια συζήτηση και επανέλαβε πως προτεραιότητα είναι η εφαρμογή των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων «Το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους είναι κάτι που ακόμα είναι ασαφές. Δεν υπάρχει ακόμα συγκεκριμένη ημερομηνία, όταν θεωρήσουμε πως είναι αναγκαίο θα ξεκινήσουμε συζητήσεις. Η Ελλάδα έχει προχωρήσει περισσότερο από άλλα κράτη μέλη στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων. Ο ελληνικός λαός έχει καταλάβει πως οι μεταρρυθμίσεις γίνονται προς όφελός του Η ελληνική κοινωνία έχει περάσει έξι δύσκολα χρόνια» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών και τόνισε πως «η Ελλάδα μπαίνει σε νέα εποχή με ωριμότερους πολίτες που δείχνουν τη βούληση να αντιμετωπίζουν τα όποια προβλήματα».

 
website counter
friend finderplentyoffish.com