Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Μεγάλη αύξηση 41,6% στο οικονομικό έγκλημα

Σημαντική μείωση κατά 21,5% στις βασικές κατηγορίες αδικημάτων -ληστείες, κλοπές - διαρρήξεις, ανθρωποκτονίες- και κατακόρυφη αύξηση έως και 41,6% στο οικονομικό έγκλημα, καταγράφονται το πρώτο εξάμηνο του έτους.




Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στην δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία, σε σύγκριση με το α΄ εξάμηνο του 2013, καταγράφηκαν 653 λιγότερες ληστείες, 3.912 λιγότερες κλοπές - διαρρήξεις, 3.327 λιγότερες κλοπές τροχοφόρων και 18 λιγότερες ανθρωποκτονίες.

Το ίδιο διάστημα, η Ελληνική Αστυνομία χειρίστηκε 411 περισσότερες υποθέσεις κυκλοφορίας πλαστών χαρτονομισμάτων, 246 περισσότερες υποθέσεις πλαστογραφίας, 236 περισσότερες υποθέσεις λαθρεμπορίου και 10 περισσότερες υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας.

Στον τομέα αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής και της ενίσχυσης της οικονομίας της χώρας μας, από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθησαν σε όλη την Επικράτεια 717 άτομα, για παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας και χρέη προς το Δημόσιο. Σημειώνεται ότι οι συνολικές οφειλές ξεπερνούν τα 480 εκατομμύρια ευρώ. Πιο αναλυτικά, στον τομέα της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας πραγματοποιήθηκαν 30 έλεγχοι σε ιατρεία και οδοντοτεχνικά εργαστήρια και σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε 25 περιπτώσεις που αφορούσαν κυρίως αδικήματα φοροδιαφυγής, ενώ περαιώθηκαν 13 δικογραφίες στο πλαίσιο εισαγγελικής παραγγελίας.

324 έλεγχοι
Επιπλέον, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της ανασφάλιστης εργασίας πραγματοποιήθηκαν 324 έλεγχοι σε εταιρείες, όπου σε 77 περιπτώσεις διαπιστώθηκαν παραβάσεις. Το συνολικό χρηματικό ποσό προστίμων που καταλογίστηκαν για τις σχετικές παραβάσεις, από τις συναρμόδιες Υπηρεσίες (ΙΚΑ/ΕΤΑΜ και ΣΕΠΕ), ανέρχεται σε 53.562,30 ευρώ.

Στον τομέα αντιμετώπισης του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εξιχνίασε τέσσερις σημαντικές υποθέσεις, στο πλαίσιο των οποίων εξαρθρώθηκαν πέντε εγκληματικές οργανώσεις. Συγκεκριμένα:

Εγκληματική οργάνωση που προέβαινε στην εικονική ασφάλιση εργαζομένων σε εταιρείες- βιτρίνες.

Δύο εγκληματικές οργανώσεις που εμπλέκονται σε πλαστογραφίες και απάτες, μέσω κατάρτισης και κατάθεσης πλαστών ή μη εγκεκριμένων εγγυητικών επιστολών.

Μια εγκληματική οργάνωση που εμπορευόταν πιστά αντίγραφα ειδών (τσάντες, ζώνες, παπούτσια κ.λπ.) πολύ γνωστών οίκων του εξωτερικού και σε συνεργασία με τις γερμανικές αρχές, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας συμμετείχαν σε απάτες χιλιάδων πολιτών στη Γερμανία μέσω υποτιθέμενων κληρώσεων λαχείων και λοταρίας.



 
website counter
friend finderplentyoffish.com