Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Επανέρχονται οι 3.500 στο Δημόσιο

Τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα ανακληθούν όλοι οι παράνομα απολυμένοι από το Δημόσιο επανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ με την οποία συναντήθηκαν




Ο κ. Κατρούγκαλος, σε δηλώσεις του, αφού χαρακτήρισε ουσιαστικό τον διάλογο με τους εκπροσώπους των δημοσίων υπαλλήλων, τόνισε ότι «χρειαζόμαστε ένα νέο κράτος πιο δημοκρατικό πιο ανοικτό στην κοινωνία, πιο αποτελεσματικό και δεν μπορούμε να φτιάξουμε αυτό το νέο κράτος χωρίς τους δημοσίους υπαλλήλους».

Σημειώνοντας πως «ο προηγούμενο διάστημα συνέβη μια δαιμονοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων». Ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε πως εξήγησε στην ΑΔΕΔΥ ότι «δεν υπάρχει περιθώριο αυτή την χρονιά για οποιαδήποτε μισθολογική βελτίωση της κατάστασης, μολονότι αναγνωρίζουμε πόσο σοβαρά έχουν θίγει και αυτοί από τη μνημονιακή λαίλαπα».

Από την πλευρά του, ο Σταύρος Κουτσιουμπέλης, μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, ανέφερε ότι «κάθε φορά που γινόταν διάλογος με τους δανειστές οι δημόσιοι υπάλληλοι στέλνονταν ως Ιφιγένεια στον βωμό της θυσίας» και πως ελπίζει «αυτή η στοχοποίηση να ανατραπεί ώστε να έχουμε έναν γόνιμο διάλογο».

«Για μας πρέπει να σκουπιστεί το τραπέζι από τις 10.500 απολύσεις. Είναι προαπαιτούμενο και φυσικά πρέπει να σταματήσουν οι υπόλοιπες για να εκπληρωθούν οι στόχοι του μνημονίου, και να οικοδομηθεί η μεταξύ μας η εμπιστοσύνη», τόνισε.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στην αυστριακή εφημερίδα «Βίνερ Τσάιτουνγκ», ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε: «Για μας δεν υπάρχει τρόικα και ούτε πρόκειται να μιλήσουμε μαζί της για να της δώσουμε με αυτόν τον τρόπο μια νομιμοποίηση».

Υπογραμμίζει πως η επιστροφή των αντισυνταγματικα απολυμένων υπαλλήλων θα γίνει «αμέσως» και διευκρινίζει πως δεν πρόκειται για «νέες προσλήψεις».

Όπως εξηγεί, τα 3.500 αυτά πρόσωπα είναι σχολικοί φύλακες, οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, καθηγητές τεχνικής κατεύθυνσης, χωρίς στον αριθμό αυτών να περιλαμβάνονται οι 2.656 συνεργάτες της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com