Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Ρύθμιση για ληξιπρόθεσμα

Με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο να ανέρχονται στα 66,4 δισ. η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ετοιμάζεται να θέσει ξανά στην τρόικα το αίτημα για βελτίωση των όρων της πάγιας ρύθμισης με στόχο να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι, αλλά και να ενισχυθούν τα φορολογικά έσοδα.




Ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης είναι της άποψης ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρξει διαχωρισμός στον αριθμό των δόσεων μεταξύ οφειλετών ασφαλιστικών ταμείων και εφορίας, ενώ έχει καταγράψει όλα τα «αγκάθια» της προηγούμενης ρύθμισης.

Τα συνολικά χρέη στην εφορία ανέρχονται σε 66,4 δισ., ενώ μόνο την περίοδο Ιανουαρίου - Μαΐου 2014 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία και στα τελωνεία ξεπέρασαν τα 5,2 δισ. Τα χρέη πολιτών και επιχειρήσεων αυξάνονται κάθε μήνα με ρυθμό μεταξύ 800 εκατ. και 1,2 δισ.

Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να πείσει την τρόικα ότι οι περισσότερες μηνιαίες δόσεις, ακόμη και η αύξησή τους σε 72 από 12 που είναι σήμερα (πάγια ρύθμιση), θα βοηθήσει τους οφειλέτες να εξοφλήσουν τα χρέη τους.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com