Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Ζημία 10 εκατ. ευρώ στους μεταφορείς

Στα 10 εκατ. ευρώ υπολογίζεται η ζημία των μεταφορικών εταιρειών από το ρωσικό εμπάργκο, καθώς 300 φορτηγά που μετέφεραν οπωρολαχανικά στη Ρωσία έχουν μείνει εκτός εργασίας, αναφέρει η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ) σε ανακοίνωσή της.




Μάλιστα οι επαγγελματίες του κλάδου έχουν μείνει και εκτός αποζημιώσεων, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κανένα μέτρο για την αντιστάθμιση της ζημιάς στους μεταφορείς.

Στην ανακοίνωση η ΟΦΑΕ τονίζει την «ιδιαίτερα δεινή θέση» στην οποία έχουν περιέλθει οι ιδιοκτήτες φορτηγών διεθνών μεταφορών και υπογραμμίζει την παράδοξη σιωπή του πολιτικού κόσμου, που εκφράζεται με την ουσιαστική άρνηση της κυβέρνησης και της Ε.Ε. να αναγνωρίσουν τη ζημιά και να τους αποζημιώσουν.

«H πλήρης αποτυχία της μεταρρύθμισης στον κλάδο των μεταφορών, η οικονομική κρίση και η παράνομη μεταφορά είχε και έχει ως αποτέλεσμα το περίπου 60% των μεταφορέων να βρεθούν χωρίς εργασία ή στην καλύτερη περίπτωση να υποαπασχολούνται.

Ανεργία
Το νέο πρόβλημα που ήρθε να προστεθεί από το εμπάργκο στέλνει στη ανεργία άλλους 300 μεταφορείς.

Περίπου 220 φορτηγά απασχολούνταν με μεταφορές προς την Ρωσία σε μόνιμη βάση και άλλα περίπου 50 σε εποχική. Αν σε αυτό προστεθεί το γεγονός ότι η αγορά της Ουκρανίας παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα λόγω της έκρυθμης κατάστασης, αντιλαμβάνεται κανείς ότι η κατάσταση στον κλάδο γίνεται τραγική, καθώς η μείωση των μεταφορών στην Ουκρανία φτάνει τουλάχιστον το 50%.

Η ΟΦΑΕ εκπέμπει SOS προς όλους τους αρμόδιους φορείς και ζητά τη στήριξη της πολιτείας με όποιον τρόπο μπορεί, ώστε να μην οδηγηθεί ένας δυναμικός κλάδος της οικονομίας στον αφανισμό», αναφέρει η ανακοίνωση.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com