Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Βελτιώσεις στο θέμα της αξιολόγησης στο Δημόσιο

Βελτιωτικές κινήσεις στο θέμα της αξιολόγησης στο Δημόσιο αναμένονται ενδεχομένως και εντός της επόμενης εβδομάδας από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη, μετά τη σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, παρουσία και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγ. Βενιζέλου.




Στη συνάντηση που έγινε στη «σκιά» της πρόσφατης κόντρας Βενιζέλου - Μητσοτάκη, αναζητήθηκε η χρυσή τομή, λόγω και των έντονων αντιδράσεων που διατυπώθηκαν από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ κυρίως για την πρόβλεψη ποσόστωσης 15% στη βαθμολόγηση των υπαλλήλων οι οποίοι δεν θα αξιολογηθούν ως επαρκείς.

Αν και δεν υπήρξε οριστική συμφωνία, ωστόσο αναμένεται να προωθηθεί ενδεχομένως και με τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο ρητή διατύπωση ότι για τους υπαλλήλους που εμπίπτουν στο 15% δεν θα υπάρχει καμία μισθολογική ή υπηρεσιακή συνέπεια, ούτε ασφαλώς κίνδυνος απόλυσης, προκειμένου, όπως διαμηνύουν από το υπουργείο να καταστεί σαφές ότι «η αξιολόγηση είναι εργαλείο διοίκησης και διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού και δεν συνδέεται με διαθεσιμότητες και απολύσεις».

Παράλληλα, ενδέχεται να δοθεί διακριτική ευχέρεια στους προϊσταμένους Γενικής Διεύθυνσης να προβούν σε επιμερισμό ποσοστών είτε μέχρι το επίπεδο της Διεύθυνσης, είτε μέχρι το επίπεδο του Τμήματος, ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της υπηρεσίας. Ετσι, όπως εκτιμούν, δεν θίγεται ο πυρήνας του νομοσχεδίου της αξιολόγησης, ενώ καθίσταται σαφές ότι η συγκριτική αξιολόγηση που εφαρμόζεται σε αυτή τη φάση αποτελεί ένα απαραίτητο μεταβατικό στάδιο προετοιμασίας προς το οριστικό σύστημα αξιολόγησης που εντός των επόμενων μηνών θα προωθηθεί προς ψήφιση στη Βουλή. Επί τάπητος και το ακανθώδες θέμα των 6.500 απολύσεων που υπολείπονται μέχρι το τέλος του έτους για να συμπληρωθεί ο συμφωνημένος με την τρόικα αριθμός. Στόχος είναι οι εναπομείνασες απολύσεις να αναζητηθούν μέσω της απομάκρυνσης επίορκων υπαλλήλων, διορισμένων με πλαστά πιστοποιητικά, από τον επανέλεγχο των μετατροπών συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου, αλλά και να προσμετρηθούν στον αριθμό οι 1.800 υπάλληλοι που υπηρετούσαν με προσωρινές διαταγές.



 
website counter
friend finderplentyoffish.com