Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΣΟΔΩΝ Επιστρέφονται πλέον οι φόροι σε όσους χρωστούν τον ΕΝΦΙΑ

Να σβήσει τη φωτιά που άναψε με το «μπλόκο» στις επιστροφές φόρου όσων δεν είχαν πληρώσει τον φόρο ακινήτων, επιχειρεί το οικονομικό επιτελείο.




Ετσι, με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που πήρε ήδη ΦΕΚ, ξεπαγώνουν οι επιστροφές φόρου για όσους τις δικαιούνται και δεν έχουν καταβάλει τον ΕΝΦΙΑ, μετά την παράταση που πήρε η πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου.

Συγκεκριμένα, η απόφαση που υπογράφεται από την Κ. Σαββαϊδου προβλέπει ότι όσοι χρωστούν τον ΕΝΦΙΑ, κι εφόσον δεν έχουν άλλες οφειλές θα μπορούν να εισπράττουν τα χρήματα από την εφορία.

Η απόφαση αναφέρει:

«Χρηματικές απαιτήσεις οφειλετών έναντι του Δημοσίου εξαιρούνται από τον αυτεπάγγελτο συμψηφισμό με βεβαιωμένες μη ληξιπρόθεσμες οφειλές αυτών που έχουν προκύψει από την εκκαθάριση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (Ε.Ν.Φ.Ι.Α.) έτους 2014. Η ανωτέρω εξαίρεση παρέχεται μέχρι και την 30−9−2014.»

Η 30η Σεπτεμβρίου θα είναι η νέα προθεσμία πληρωμής του ΕΝΦΙΑ οπότε όποιος δεν πληρώσει μέχρι τότε τη δόση που του αναλογεί, θα βαρύνεται από αυτό το χρονικό σημείο και μετά με ληξιπρόθεσμες οφειλές. Η απόφαση της κυρίας Σαββαίδου ισχύει ήδη καθώς δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ με ημερομηνία 13/08.

 
website counter
friend finderplentyoffish.com