Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Παναρίτη: Είναι ντροπή να βγαίνουν συνταξιούχοι στα 45 τους - «Στρατιωτάκια» οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ

Αποκαλύψεις που βάζουν φωτιά, έκανε σε ομιλία της η Ελενα Παναρίτη, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και νυν σύμβουλος του Γιάνη Βαρουφάκη που παίρνει μέρος στις διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο του Brussels Group.


Η κ. Παναρίτη άνοιξε παράθυρο για «μαχαίρι» στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις λέγοντας ότι ίναι ντροπή να βγαίνουν συνταξιούχοι στα 45 χρόνια τους και να υπάρχουν ακόμα τέτοιοι συνταξιούχοι, σημειώνοντας πως αυτό πρέπει να σταματήσει. Μιλώντας σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Διπλωματίας και Διεθνών Σχέσεων του Deree, αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, αποκαλύπτοντας πως «μας συμπεριφέρονται απαξιωτικά», ενώ όπως είπε, πιθανότατα αυτό οφείλεται στο γεγονός πως από τότε που ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις «μας έπιασαν αδιάβαστους και χωρίς τεχνογνωσία».

Πρόκειται για ένα συνονθύλευμα διαφόρων επαγγελματιών είπε και τόνισε ότι οι πιο σκληροί είναι του ΔΝΤ λέγοντας ότι λειτουργούν σχεδόν στρατικοποιημένα, με πειθαρχία και που διεκδικούν αυτό που θέλουν μέχρι τέρμα. Για τους αξιωματούχους της ΕΚΤ δήλωσε πως συμπεριφέρονται σαν υπάλληλοι των τραπεζών, ενώ τους αξιωματούχος της Κομισιόν τους χαρακτήρισε ένα συνονθύλευμα γραφειοκρατών που βγάζουν τους προϋπολογισμούς.

Όπως εξήγησε στην ομιλία της η κα Παναρίτη η αλλαγή που έχει γίνει στις διαπραγματεύσεις είναι πως το e-mail Χαρδούβελη μετατράπηκε σε υποχρέωση για μεταρρυθμίσεις και όχι σε υποχρέωση για δημοσιονομικά αποτελέσματα.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com