Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Ν. Παρασκευόπουλος: Δεν θα δώσουμε «γη και ύδωρ» στους δανειστές

Απέκλεισε την πολιτική «γη και ύδωρ» απέναντι στους δανειστές ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Νίκος Παρασκευόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο News247, ενώ επισήμανε ότι «η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας για το προσφυγικό δημιουργεί ένα καθεστώς φυσικά πολύ προτιμότερο από το προηγούμενο χάος».



Παράλληλα, ο κ. Παρασκευόπουλος εξήγγειλε τη νομοθέτηση ενός νέου συστήματος δικαστικών δαπανών, που θα είναι προσιτό στους οικονομικά αδύναμους πολίτες, ενώ χαμήλωσε τον πήχη στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει στους κόλπους Δικαιοσύνης, τονίζοντας ότι οι πειθαρχικές διώξεις «αφορούν μεμονωμένες περιπτώσεις και πάντως ξεκινούν με ενδείξεις και όχι με βεβαιότητες».

Ακόμη, ο υπουργός Δικαιοσύνης, λόγω του μεγάλου μεταναστευτικού όγκου που υπάρχει πλέον στην χώρας μας, εξέφρασε φόβους για ένα νέο κίνδυνο που δεν είναι άλλος, από την απότομη αύξηση του αριθμού των κρατούμενων στις φυλακές, παρά τα θετικά βήματα που έχουν γίνει στο πλαίσιο της αποσυμφόρησης των καταστημάτων κράτησης.

Ερωτηθείς αν είναι αισιόδοξος για το κλείσιμο της αξιολόγησης και τι θα κάνει η κυβέρνηση εάν καθυστερήσει πάλι σε σημείο ασφυξίας, ο υπουργός απάντησε ότι η εμπειρία έχει δείξει ότι σε κάποιες περιπτώσεις «τις ανάσες όμως μπορέσαμε να τις πάρουμε λίγο πριν από την ασφυξία».

«Στη σημερινή συγκυρία νομίζω ότι τα πράγματα είναι καλύτερα, γιατί από την πλευρά μας έχουν γίνει πολλά βήματα. Είμαι, λοιπόν, αισιόδοξος. Η πολιτική «γη και ύδωρ» αποκλείεται. Οι «κόκκινες γραμμές» δεν αποκλείονται, αλλά η πρόταξή τους δεν αποτελεί την καλύτερη έναρξη ενός διαλόγου», υπογράμμισε.



 
website counter
friend finderplentyoffish.com