Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Σε 18 χρόνια θα φύγουν από την Ελλάδα οι πρόσφυγες

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία της Διεθνούς Αμνηστίας αναφορικά με τους ρυθμούς «χελώνας» στη μετεγκατάσταση των προσφύγων. Είναι ενδεικτικό ότι θα απαιτηθούν 18 χρόνια για την προώθηση των προσφύγων που ζουν στην Ελλάδα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες!


Όπως αναφέρει η Διεθνής Αμνηστία, σχεδόν 60.000 πρόσφυγες εξακολουθούν να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, ενώ υποστηρίζει ότι η χώρα μας έχει μετατραπεί σε «αποθήκη ψυχών», με τους ανθρώπους αυτούς να ζουν σε άθλιες και ανασφαλείς συνθήκες.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την οργάνωση, υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων 1.489 ασυνόδευτα παιδιά, ενώ επισημαίνει πως αρκετοί από τους πρόσφυγες στη χώρα μας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως οξύ στρες και κατάθλιψη, εξαιτίας του αποχωρισμού από τους αγαπημένους τους.

Η οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα αναφέρει ότι, παρά τη συμφωνία των ηγετών της Ε.Ε. το 2015 να φιλοξενήσει η Ευρώπη 120.000 πρόσφυγες, μέχρι σήμερα πολλές χώρες έχουν πάρει λιγότερο από το 5% του αριθμού των προσφύγων που είχαν δεσμευτεί να αναλάβουν, ενώ υπάρχουν χώρες που ακόμα δεν έχουν πάρει ούτε έναν άνθρωπο.

«Οι άθλιες συνθήκες που αντιμετωπίζουν γυναίκες, άνδρες και παιδιά που είναι παγιδευμένοι εκεί (στην Ελλάδα) είναι αποτέλεσμα της επαίσχυντης συλλογικής αποτυχίας εκ μέρους των Ευρωπαίων ηγετών. Όλοι από κοινού θα πρέπει να ασχοληθούμε με τη μετανάστευση των προσφύγων που είναι «ντροπιαστικά» μικρή σε σύγκριση με εκείνη που βιώνουν πολύ φτωχότερες χώρες στη Μέση Ανατολή και στην υποσαχάρια Αφρική - το πρώτο είναι να εφαρμόσουν τις υποσχέσεις τους (οι Ευρωπαίοι ηγέτες) και να μεταφέρουν τους αιτούντες άσυλο από την Ελλάδα», ανέφερα χαρακτηριστικά ο Steve Symonds, εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με την έκθεση, Αυστρία, Ουγγαρία και Πολωνία δεν έχουν λάβει κανέναν πρόσφυγα στα εδάφη τους, ενώ χώρες, όπως είναι το Βέλγιο, η Κροατία, η Σλοβακία, η Βουλγαρία και η Γερμανία φιλοξενούν λιγότερο από το 5% των προσφύγων που είχαν υποσχεθεί ότι θα βοηθήσουν.

Την ίδια στιγμή, αύξηση κατά 132% καταγράφει ο αριθμός των αιτήσεων ασύλου που κατατέθηκαν στην Ελλάδα το δεύτερο τρίμηνο του 2016 σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat. Ειδικότερα, μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου 2016, 12.015 άτομα κατέθεσαν αίτηση ασύλου για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε σχέση με 5.190, μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου 2016. Από το σύνολο των αιτήσεων, οι 8.000 (ή το 67%) κατατέθηκαν από Σύριους, οι 1.100 (ή το 9%) από Ιρακινούς και οι 620 (ή το 5%) από Πακιστανούς.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com