Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Στην τελική ευθεία για την εμφάνιση του Αλ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, εισέρχεται το Μαξίμου.



Από την κυβέρνηση αποδίδεται ιδιαίτερη σημασία στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, καθώς από το βήμα της ΔΕΘ, επί της ουσίας θα ξεκινήσει η «φθινοπωρινή αντεπίθεση» με στόχο την «αλλαγή σελίδας» και την αντιστροφή της αρνητικής εικόνας όπως αυτή αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας, ήδη προγραμματίζονται για τις επόμενες μέρες συναντήσεις του Αλ. Τσίπρα με φορείς της Βορείου Ελλάδας, κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς της χώρας.

Η διαδικασία αυτή, αν και συνηθίζεται από τους εκάστοτε πρωθυπουργούς, λίγο πριν τη ΔΕΘ, ωστόσο στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, και με δεδομένο ότι οι αντιδράσεις στα μέτρα που εφαρμόζονται ολοένα και πληθαίνουν, στο Μαξίμου εκτιμούν ότι οι συναντήσεις αυτές μπορούν να βοηθήσουν ώστε να ανοίξουν και πάλι «δίαυλοι» επικοινωνίας με ομάδες οι οποίες καίτοι στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν, πλέον βρίσκονται απέναντι στην κυβέρνηση.

Για το σκοπό αυτό, τα αιτήματα που θα διατυπώσουν οι εκπρόσωποι των φορέων στις συναντήσεις που θα γίνουν, θα ληφθούν σοβαρά για την διαμόρφωση της ομιλίας που θα εκφωνήσει ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη.

Σημειώματα
Την ίδια ώρα, στη διάθεση του Μαξίμου βρίσκονται ήδη και τα «σημειώματα» που είχαν ζητηθεί από τους υπουργούς, στα οποία περιλαμβάνεται ένας απολογισμός πεπραγμένων, αλλά και προγραμματισμός δράσεων για το επόμενο διάστημα.

Τα στοιχεία αυτά, κρίνονται ως ιδιαίτερα σημαντικά, αφού ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ αναμένεται να προβεί μεταξύ άλλων και σε αποτίμηση του κυβερνητικού έργου.

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί προσωπικά τις τελευταίες μέρες, σε κατ ιδίαν συναντήσεις που είχε με αρκετούς από τους υπουργούς, ιδίως εκείνους που χειρίζονται χαρτοφυλάκια που σχετίζονται με την οικονομία, την ανάπτυξη, αλλά και τα λεγόμενα κοινωνικά υπουργεία. Σε κάθε περίπτωση, και με δεδομένο ότι τα στενά δημοσιονομικά δεν αφήνουν περιθώρια για παροχές και φορολογικές ελαφρύνσεις, οι εξαγγελίες του Αλ. Τσίπρα θα έχουν ως επίκεντρο τη «δίκαιη ανάπτυξη», αλλά και την κοινωνική πολιτική.

Mείωση ανεργίας
Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στην προσπάθεια που καταβάλλεται από την κυβέρνηση με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης και τη μείωση της ανεργίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με το σχεδιασμό που υπάρχει, ο «οδικός χάρτης» που θα παρουσιαστεί από τον πρωθυπουργό αναμένεται να έχει μακροπρόθεσμο ορίζοντα, γεγονός που εκτιμάται ότι θα συμβάλει στο να μπει φρένο στην παρατεταμένη εκλογολογία του τελευταίου διαστήματος. Ένα ακόμη στοιχείο που προβληματίζει το Μαξίμου, ενόψει της εμφάνισης του Αλ. Τσίπρα στη ΔΕΘ είναι και οι κινητοποιήσεις που προγραμματίζουν τα συνδικάτα κατά την παρουσία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Η μαζικότητα που θα έχουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, από πολλούς θεωρείται και ως ένα πρώτο κρας τεστ των αντοχών της κυβέρνησης στα δύσκολα που έρχονται...

 
website counter
friend finderplentyoffish.com