Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Σε μηνιαία μνημονιακή "καραντίνα" οι προσλήψεις στο Δημόσιο

Σκληραίνουν τη στάση τους οι θεσμοί σε σχέση με την τήρηση των πλαφόν που προβλέπει το Μνημόνιο  στις προσλήψεις μόνιμων και έκτακτων υπαλλήλων στο Δημόσιο.



Στο νέο επικαιροποιημένο τεχνικό Μνημόνιο, αναφέρεται πως η κυβέρνηση πρέπει κα δίνει αναφορά κάθε μήνα (και όχι κάθε τρεις μήνες όπως γίνεται τώρα) για το σύνολο των απασχολούμενων στις δημόσιες υπηρεσίες, για τις νέες προσλήψεις, αλλά και τις αποχωρήσεις (συνταξιοδοτήσεις) ανά Υπουργείου και δημόσιο φορέα.

Μάλιστα επισημαίνει, ότι η αναφορά αυτή πρέπει να δίδεται μόλις 15 μέρες μετά το τέλος κάθε μήνα.

Με άλλα λόγια, η αναφορά για το πλήθος των απασχολούμενων στο Δημόσιο κατά τον τρέχοντα μήνα, δηλαδή  τον  Ιανουάριο του 2018, πρέπει να δοθεί στις 15 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους.

Αυτό σημαίνει πως η κυβέρνηση και ειδικότερα το καθ΄ύλην αρμόδιο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, πρέπει να τριπλασιάσει τους ρυθμούς με τους οποίους δίδει τη σχετική αναφορά.

Και αυτό γιατί, με βάση τα σημερινά δεδομένα, η συγκεκριμένη αναφορά δίδεται και, μάλιστα, δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του εν λόγω Υπουργείου, αλλά κάθε 3-4 μήνες.

Έτσι αν μπει κανείς σήμερα στην ιστοσελίδα του Υπ.Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα δει το πλήθος των απασχολούμενων, μόνιμων και συμβασιούχων, του Οκτωβρίου του 2017. Αν το Υπουργείο εφάρμοζε άμεσα τη μνημονιακή δέσμευση, θα έπρεπε αυτές τις μέρες να έδιδε την αναφορά για το πλήθος των δημοσίων υπαλλήλων κατά τον μήνα Δεκέμβριο του 2017.

 Επίσης κάθε μήνα, το αρμόδιο Υπουργείο πρέπει να δίδει αναφορά για:


* Τον αριθμό των προσωρινών συμβάσεων που επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό, ανά φορέα της γενικής κυβέρνησης. Σημειώνεται πως η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να διατηρήσει φέτος το μέσο όρο του πλήθους των συμβασιούχων που αμείβονται από τον κρατικό προϋπολογισμό στο ίδιο επίπεδο με εκείνο του 2016 , δηλαδή στους 47.584.

* Τον αριθμό  προσωρινών συμβάσεων που επιβαρύνουν μεν  τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά αφορούν την κάλυψη αναγκών που δημιουργούνται από την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, της ανθρωπιστικής κρίσης ή φυσικών καταστροφών. Το πλήθος των συγκεκριμένων συμβάσεων δεν υπόκειται στον περιορισμό που θέτει το παραπάνω πλαφόν των 47.584. Υπάγονται, όμως, στο γενικό πλαφόν που ισχύει για το ύψος της δαπάνης της γενικής κυβέρνησης γενικότερα για αμοιβές στους υπαλλήλους τους, όπως αυτή αποτυπώνεται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Πολιτικής 2017 -2021.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com