Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Ενεργειακή επανάσταση φέρνει μια νέα μπαταρία

Ο άνθρωπος που έγινε γνωστός για το ηλεκτρικό του αυτοκίνητο και έχει τον φιλόδοξο στόχο της αποικιοποίησης του Αρη, τώρα υπόσχεται μια ενεργειακή επανάσταση για τον πλανήτη μας.



Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Tesla Motors, Ελον Μασκ, οραματίζεται να καταργήσει την εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα μετατρέποντας κάθε νοικοκυριό σε μια μικρή μονάδα παραγωγής και αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας και να εκμηδενίσει την αύξηση των παγκόσμιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Η μπαταρία «PowerWall» μπορεί να λύσει προβλήματα παροχής ενέργειας και σε περιοχές του κόσμου όπου δεν υπάρχουν γραμμές ηλεκτρικού ρεύματος, σε απομονωμένα νησιά και σε περιοχές που πλήττονται από φυσικές καταστροφές και ακραία καιρικά φαινόμενα που προκαλούν μεγάλες διακοπές ρεύματος. Τοποθετείται στον τοίχο ενός σπιτιού -στο γκαράζ, σε μια αποθήκη ή σε έναν εξωτερικό τοίχο- και σε πλήρη φόρτιση τροφοδοτεί πλήρως ένα μέσο νοικοκυριό με ηλεκτρική ενέργεια για μία εβδομάδα.

Η επαναστατική μπαταρία της Tesla μπορεί να φορτιστεί είτε από το υπάρχον δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος του σπιτιού, μάλιστα σε ώρες κατά τις οποίες η χρέωση είναι μειωμένη, είτε -που ο Μασκ ελπίζει ότι θα φέρει τη μεγάλη επανάσταση- από ηλιακά πάνελ στην ταράτσα του σπιτιού.

Η τιμή
Η τιμή της μπαταρίας ιόντων λιθίου, η οποία έχει μέγεθος μόλις 130*86 εκατοστά και βάρος 100 κιλών είναι στα 3.500 δολάρια για 10kWh και στα 3.000 δολάρια για 7kWh. Οι πρώτες παραδόσεις θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι στις ΗΠΑ και του χρόνου θα επεκταθούν σε διεθνή κλίμακα. Σε σύγκριση με την υπάρχουσα τεχνολογία, η μπαταρία της Tesla είναι πιο οικονομική, πιο μικρή σε μέγεθος, πιο ασφαλής και με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής (έχει εγγύηση από την εταιρεία για 10 χρόνια).


 
website counter
friend finderplentyoffish.com