Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Καμιά μείωση συντάξεων λέει ο Τσίπρας - Τι προτείνει στους δανειστές

Καμία περικοπή όχι μόνο στις κύριες, αλλά ούτε και στις επικουρικές συντάξεις δεν γίνεται δεκτή, είναι η εντολή που έδωσε στον αρμόδιο υπουργό ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες.



Ο Γιώργος Κατρούγκαλος παρέδωσε στον πρωθυπουργό το σχέδιο για το νέο ασφαλιστικό, το οποίο θα αποσταλεί την επόμενη εβδομάδα στους θεσμούς και σύμφωνα με πληροφορίες θα περιλαμβάνει:

την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών μόνο στις επικουρικές συντάξεις κατά 1,5 μονάδα, η οποία θα μοιράζεται σε 1% για τον εργοδότη και 0,5% για τον εργαζόμενο
την επιβολή ειδικού φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές, το ύψος του οποίου, αλλά και το ύψος των συναλλαγών πάνω από τις οποίες θα επιβάλλεται, θα καθοριστεί μετά από μελέτη,
μειώσεις 15-20% στα εφάπαξ
και περικοπές στα μερίσματα.

Η κυβέρνηση θα ακολουθήσει σκληρή γραμμή στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές για το ασφαλιστικό, υπό το βάρος των αντιδράσεων κυβερνητικών βουλευτών, όπως ο πρώην διοικητής του ΙΚΑ, Γιάννης Θεωνάς, ο οποίος έκανε αναφορά στις δεσμεύσεις του ίδιου του πρωθυπουργού ότι δεν θα κοπεί καμία σύνταξη, ούτε κύρια, ούτε επικουρική.
«Βόμβα» στη διαπραγμάτευση: Καμιά μείωση συντάξεων λέει ο Τσίπρας - Τι προτείνει στους δανειστές

Έντονη είναι και η αντίδραση της αντιπολίτευσης, με τον Άδωνι Γεωργιάδη, να δηλώνει στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" ότι εάν η οικονομία δεν είχε επιστρέψει σε ύφεση, λόγω της κυβερνητικής πολιτικής, δεν θα απαιτούνταν τώρα περικοπές σε συντάξεις.

Ωστόσο, οι πρώτες αντιδράσεις από τους δανειστές είναι και αυτές σε σκληρή γραμμή και αναμένεται σκληρή μάχη. Πηγές του κουαρτέτου δήλωναν στο MEGA, πως είναι κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε αύξηση εισφορών, αλλά και στην επιβολή ενός νέου φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές, χαρακτηρίζοντας και τα δύο μέτρα, αντιαναπτυξιακά.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com