Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ 100 MBPS Η ΕΕΤΤ «κρίνει» τα δίκτυα επόμενης γενιάς

Κρίσιμη για το πώς θα επιταχυνθεί η ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιακών δικτύων επόμενης γενιάς χαρακτηρίζεται η στάση που θα τηρήσει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) στο θέμα του vectoring.



Ο κανονισμός για τη συγκεκριμένη τεχνολογία, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να συζητηθεί στην ολομέλεια της ρυθμιστικής αρχής που είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα το πρωί.

Το vectoring, γνωστό και ως VDSL 2, είναι μία τεχνολογία που επιτρέπει την αύξηση των ταχύτητων λήψης δεδομένων μέχρι τα 100 Mbps, με τη χρήση της υφιστάμενης υποδομής χαλκού της χώρας. Τη συγκεκριμένη τεχνολογία προωθεί ο ΟΤΕ με τους υπόλοιπους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, να έχουν αντιρρήσεις δεδομένου ότι το vectoring δεν επιτρέπει τη «συνύπαρξη» περισσότερων του ενός παρόχου στην ίδια καμπίνα.

Κάτι που σημαίνει ότι πρακτικά οι ανταγωνιστές του ΟΤΕ θα μπορούσαν να προσφέρουν τέτοιου τύπου συνδέσεις αποκλειστικά μέσω της χονδρικής του τελευταίου, ενώ περιπλέκεται αρκετά και το θέμα της υλοποίησης δικτύων οπτικών ινών, τα οποία προσφέρουν σαφώς καλύτερη εμπειρία στους χρήστες. Σημειωτέον πως σε άλλες χώρες, όπως η Γερμανία, η προώθηση του vectoring έχει προκαλέσει αντιδράσεις ακόμη και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία τάσσεται υπέρ των οπτικών ινών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΕΕΤΤ, η οποία έχει επιταχύνει το έργο της μετά τον ορισμό του καθηγητή Δ. Τσαμάκη στη θέση του προέδρου, επιδιώκει με τον κανονισμό που προτείνεται να βρεθεί μία «χρυσή τομή» που θα επιτρέψει στους ανταγωνιστές του ΟΤΕ να επενδύσουν σε δίκτυα οπτικών ινών. Υπενθυμίζεται ότι Vodafone και Wind έχουν ανακοινώσει τη συνεργασία τους όσον αφορά στο συγκεκριμένο θέμα.


 
website counter
friend finderplentyoffish.com