Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Έξτρα έμμεση χρηματοδότηση πάνω από 100 εκατ. από το κράτος στον ΕΦΚΑ

Μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη ήταν η έμμεση κρατική χρηματοδότηση προς τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης στο διάστημα Ιανουαρίου -Απριλίου του 2017.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο δελτίο εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού για τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους, το κράτος απέδωσε εργοδοτικές εισφορές κύριας σύνταξης (για τους δημοσίους υπαλλήλους) ύψους 233 εκατ. ευρώ στα συνταξιοδοτικά ταμεία έναντι 327 εκατ. ευρώ τα οποία πρέπει να αποδώσει καθ' όλη τη διάρκεια των δώδεκα μηνών του έτους.
 

Με άλλα λόγια, στο τετράμηνο Ιανουαρίου -Απριλίου 2017 το κράτος απέδωσε το 71,4% των προβλεπόμενων πόρων για εργοδοτικές εισφορές υπέρ του ΕΦΚΑ για όλο το 2017. Κανονικά, όπως φαίνεται και από τα άλλα ποσοστά απόδοσης των προβλεπομένων δαπανών του κράτους προς άλλους φορείς του Δημοσίου, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έπρεπε να έχει αποδώσει στο πρώτο τετράμηνο του έτους γύρω το 33,3% των προβλεπομένων κονδυλίων.
Εν προκειμένω, στον ΕΦΚΑ θα έπρεπε το ΓΛΚ να αποδώσει ως εργοδοτική εισφορά το ποσό των 108 εκατ. ευρώ (33,3% Χ 327 εκατ. ευρώ).
Αντί αυτού , το ΓΛΚ απέδωσε -όπως προαναφέρθηκε – το ποσό των 233 εκατ. ευρώ, το οποίο είναι υπερδιπλάσιο από το προβλεπόμενο για τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2017. 
 
website counter
friend finderplentyoffish.com