Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017

«Λείπουν» 7.000 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί

Σε περίπου 7.000 υπολογίζονται οι κενές θέσεις στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας, με τις περισσότερες από αυτές να αφορούν στις βασικές ειδικότητες των δασκάλων και των νηπιαγωγών. 


Αναλυτικά, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε ο αιρετός στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ) Βασίλης Παληγιάννης με βάση τον τελικό πίνακα οργανικής σύνθεσης διδακτικού προσωπικού από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, τα οργανικά κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ανέρχονται σε 6.699, εκ των οποίων τα 4.733 αφορούν στη γενική εκπαίδευση και τα 1.966 στην ειδική. Ενδεικτικά, στη γενική εκπαίδευση τα κενά ανέρχονται σε 3.048 στον κλάδο των δασκάλων και σε 1.186 κενά στον κλάδο των νηπιαγωγών. Στην ειδική εκπαίδευση, υπάρχουν 1.541 οργανικά κενά δασκάλων και 407 κενά νηπιαγωγών.
«Με βάση τα παραπάνω στοιχεία και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι κάθε χρόνο χρειαζόμαστε περίπου 14.000 αναπληρωτές στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση για την κάλυψη των οργανικών και λειτουργιών κενών η άμεση δρομολόγηση των διαδικασιών για μόνιμους διορισμούς θα έπρεπε να αποτελέσει προτεραιότητα για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Η κυβέρνηση οφείλει να κατανοήσει πως η κάλυψη των κενών με προσλήψεις αναπληρωτών πρέπει να είναι μια προσωρινή λύση», δηλώνει ο κ. Παληγιάννης, καλώντας την κυβέρνηση να «εγκαταλείψει την ανέξοδη υποσχεσιολογία και να προχωρήσει στην προκήρυξη για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση».
 
website counter
friend finderplentyoffish.com