Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Αλ. Τσίπρας: Μετά από επτά χρόνια υπάρχει ορίζοντας

Βαθιά αισιόδοξος ότι τούτες τις μέρες «περνάμε τον τελευταίο δύσκολο κάβο» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου στον Εύοσμο.
«Έχω την πεποίθηση και τη βαθιά αισιοδοξία ότι τούτες τις μέρες περνάμε τον τελευταίο δύσκολο κάβο και σε πολύ λίγο καιρό οι πολίτες, ο καθένας από μας, με τις μεγάλες θυσίες που έχει κάνει, θα μπορεί να δει πού οδηγεί αυτός ο δύσβατος δρόμος», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Επτά χρόνια τώρα δεν βλέπουμε πού οδηγεί. Σήμερα για πρώτη φορά μπορούμε να δούμε ότι υπάρχει ορίζοντας, υπάρχει προοπτική».
Ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι με την αλλαγή του κλίματος και παρά τις καθημερινές «σειρήνες των ΜΜΕ», ο κόσμος θα αρχίσει να βλέπει με πιο καθαρή ματιά μικρά, αλλά ουσιαστικά αποτελέσματα στην καθημερινότητά του.  


 
Τη δημιουργία μέχρι το τέλος του έτους 239 μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων τα 25 θα λειτουργήσουν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. 
Από αυτές, 10 σε Εύοσμο και Κορδελιό, 7 στην Τούμπα, 5 σε Αμπελόκηπους και Μενεμένη και 3 στην Τριανδρία.
Το Κέντρο Υγείας Ευόσμου από τις 2 Μαίου λειτουργεί πλέον σε 24ωρη βάση, είπε ο πρωθυπουργός.
Την κατασκευή σχολείου στον Εύοσμο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντηση του με τον δήμαρχο Κορδελιού - Εύοσμου, Πέτρο Σούλα.
Όπως είπε η δημοπράτησή του θα γίνει εντός του 2018.



Στο σημείο αυτό τόνισε ότι στον δρόμο προς τη σταθεροποίηση και την ανάκαμψη το πρώτο μέλημα της κυβέρνηση θα είναι η στήριξη του κοινωνικού κράτους.
Επανασταστική μεταρρύθμιση η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας
Εξάλλου, ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη θέσπιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας «επαναστατική μεταρρύθμιση που αλλάζει ριζικά το χάρτη του Εθνικού Συστήματος Υγείας».
Η θέσπιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας είναι μια μεταρρύθμιση με κοινωνικό πρόσημο, είπε, προσθέτοντας ότι βασική δέσμευση της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση της δυνατότητας και του τελευταίου πολίτη να έχει πρόσβαση σε ένα αξιοπρεπές σύστημα υγείας.
Ακόμη, υπογράμμισε πως προτεραιότητα σε αυτή τη μεταρρύθμιση είναι «οι λαϊκές περιοχές που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη».


Όπως είπε ο Πρωθυπουργός η κυβέρνηση είναι ήδη τεχνικά και θεσμικά έτοιμη ώστε οι πρώτες 60 τοπικές μονάδες υγείας να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους το καλοκαίρι ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου θα τεθούν σε λειτουργία, σε ολόκληρη τη χώρα, 239 μονάδες σαν το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου του Ευόσμου.
Ανέφερε ακόμη ότι «οι παρεμβάσεις αυτού του τύπου θα έπρεπε να έχουν γίνει την εποχή που είχαμε πλεονάσματα και όχι ελλείμματα, την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, του Χρηματιστηρίου και των εξοπλιστικών για να μην ξεχνάμε και ποιοι χρεοκόπησαν τη χώρα».
Ωστόσο, συνέχισε «η εμβληματική αυτή μεταρρύθμιση γίνεται σε μία περίοδο κρίσης και παρά το γεγονός ότι «κυβερνούμε σε συνθήκες αυστηρής δημοσιονομικής προσαρμογής και με το πιστόλι στον κρόταφο».
«Όλα στο φως»
Αναφερόμενος στο «πάρτι» στο χώρο της Υγείας των περασμένων ετών διαβεβαίωσε ότι «όλα θα έρθουν στο φως», ενώ πρόσθεσε ότι κυβέρνηση δίνει «μάχη μέρα με τη μέρα» με το «βαθυ σύστημα της διαπλοκής».
«Μπορεί κάποιοι να νομίζουν ότι τα πλουσιοπάροχα πάρτι και οι εποχές αυτές είναι περασμένες, δεν είναι όμως ξεχασμένες γιατί όλα αυτά έγιναν στην πλάτη των Ελλήνων», σημείωσε.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com