Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Αυτή είναι η λίστα των επόμενων αποκρατικοποιήσεων

Η κυβέρνηση ξεκινά έναν «αγώνα δρόμου» για να πετύχει τους στόχους εσόδων -2,2 δισ. ευρώ το 2018- αλλά και ταυτόχρονα να ξεπεράσει τις όποιες εσωκομματικές αντιδράσεις προκύψουν με την πώληση της ΔΕΗ και των άλλων ΔΕΚΟ.



Σύμφωνα με τη λίστα, η κυβέρνηση δεσμεύεται:


- να παρατείνει για μια τριετία η θητεία του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ η θητεία του λήγει τον ερχόμενο Ιούνιο. Ο ιδρυτικός νόμος (ν. 3896/2011) προέβλεπε εξαετή διάρκεια

- να εγκριθεί από το ΚΥΣΟΙΠ το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων (Αsset Development Plan, ADP)

- να προσλάβει συμβούλους άμεσα για τη διάθεση των συμμετοχών του σε ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ, ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ και Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

- να προκηρύξει διαγωνισμό η "Εγνατία Οδός" για την κατασκευή και τον πλήρη εξοπλισμό σταθμών διοδίων (Βενέτικο, Θεσσαλονίκη, Αλιάκμονας) και θα προετοιμάσει τη διαδικασία προκήρυξης διαγωνισμού για την κατασκευή άλλων τριών διοδίων (Ασπροβάλτα, Καβάλα, Στρυμωνικό)

- να λυθούν τα ζητήματα αρχαιολογίας στο Ελληνικό και να ορίσουν ειδική επιτροπή διαπραγμάτευσης με τους επενδυτές

- να υιοθετηθεί ένα νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τη χορήγηση αδειών καζίνο στην περιοχή της Αττικής

- η δρομολόγηση μιας νέας διαδικασίας υποβολής προσφορών για την ιδιωτικοποίηση του 66% του ΔΕΣΦΑ. Θα εξασφαλιστεί ότι στον προτιμητέο επενδυτή θα συμμετέχει ένα τουλάχιστον μέλος της Ένωσης εταιρειών μεταφοράς φυσικού αερίου των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

- κανονισμός λειτουργίας για το Υπεταμείο με βάση του κανόνες του ΟΟΣΑ

- τροποποίηση νομοθεσίας για την ΥΠΑ

- επίσης, ζητά ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο για την λειτουργία των μεταφορών (λιμάνια, τραίνα κλπ)

- σε σχέση με τα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία και ΔΕΚΟ θα αποφασιστεί τι θα μεταφερθεί στο υπερταμείο και θα γίνει από κοινού μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών. Η μεταβίβαση θα υλοποιηθεί άμεσα και η λίστα θα καθοριστεί πάνω στη βάση των προαναφερόμενων κριτηρίων.

- το Δ.Σ. του υπερταμείου θα ολοκληρώσει την αξιολόγηση των μελών του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ.

- τα 10 περιφερειακά λιμάνια θα παραμείνουν στο ΤΑΙΠΕΔ και θα προωθήσει τις διαδικασίες υλοποίησης συμβάσεων παραχώρησης. Η αρχή διαχείρισης του λιμένα θα μεταφερθεί στην ΕΔΗΣ. Στην ΕΔΗΣ θα μεταφερθούν και τα 23 μικρά αεροδρόμια της χώρας.

- πρόταση από εξωτερικό σύμβουλο για την ΕΑΒ
 
website counter
friend finderplentyoffish.com