Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Προβάδισμα της Ν.Δ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική επιρροή

Ποσοστό 30% συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία έναντι 20% του ΣΥΡΙΖΑ στην δυνητική εκλογική επιρροή σύμφωνα με δημοσκόπηση της Prorata που δημοσιεύει η "Εφημερίδα των Συντακτών".
Ακολουθούν: Δημοκρατική Συμπαράταξη 11%, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ 9%, Ενωση Κεντρώων 8%, Ποτάμι 7%, ΑΝ.ΕΛΛ. 5%. Οι "αδιευκρίνιστες" ψήφοι ανέρχονται στο 24% και "αποχή", "άκυρο", "λευκό" στο 17%.
 
Οι έξι στους δέκα συμμετέχοντες (61%) λένε "όχι" σε πρόωρες εκλογές τους επόμενους έξι μήνες, το 32% λέει "ναι" και το 7% "Δεν ξέρω/Δεν απαντώ". Από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στο δημοψήφισμα του 2015, το 5% δηλώνει "υψηλή" πιθανότητα να ξαναψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, το 7% "μέση", το 9% "χαμηλή" και το 79% "μηδενική".
Όσον αφορά τη συμφωνία με τους θεσμούς, επτά στους δέκα (72%) τη χαρακτηρίζουν "κακή" και "μάλλον κακή", ενώ μόνο το 14% λέει ότι αυτή είναι "μάλλον καλή" και "καλή". Το 39% θεωρεί "μάλλον σημαντικά" και "σημαντικά" τα θετικά αντίμετρα, ενώ το 35% "ασήμαντα" και "μάλλον ασήμαντα". Το 61% εκτιμά ότι δεν θα βελτιώσει την οικονομία, το 32% λέει πως "ναι" και το 7% "Δ.Ξ/Δ.Α.".
Η μεγάλη πλειοψηφία (63%) θεωρεί ότι τους επόμενους δώδεκα μήνες η οικονομική κατάσταση της χώρας θα χειροτερεύσει "λίγο" και "σημαντικά", το 24% ότι "θα μείνει ίδια", το 11% ότι θα βελτιωθεί "λίγο" και "σημαντικά" και το 2% "Δ.Ξ/Δ.Α.". Για την προσωπική οικονομική τους κατάσταση απαντούν ότι θα χειροτερεύσει "λίγο" και "σημαντικά" το 56%, "θα μείνει ίδια" το 34% και θα βελτιωθεί "λίγο" και "σημαντικά" το 7%. Το 3% λέει "Δ.Ξ/Δ.Α.".
 
website counter
friend finderplentyoffish.com