Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

Citi: Δεν μπορείτε να βγείτε στις αγορές τον Ιούλιο

Τις δηλώσεις αλλά και τις αναφορές ότι η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να δοκιμάσει την έξοδο στις αγορές τον Ιούλιο μετά από τρία χρόνια, σχολιάζει η Citigroup σε νέο της note, προειδοποιώντας ότι αυτή η φιλοδοξία είναι αρκετά δύσκολο να υλοποιηθεί.


Όπως σημειώνει, το Reuters επιβεβαίωσε τις πρόσφατες αναφορές στα ελληνιθκά ΜΜΕ ότι η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να βγει στις αγορές τον Ιούλιο, για πρώτη φορά μετά το 2014, με την ανταλλαγή του υφιστάμενου πενταετούς ομολόγου με ένα νέο πενταετές ομόλογο, ενδεχομένως και ενδεχομένως να αυξηθεί κατά ένα μικρό ποσό. Αυτό θα υπόκειται σε συμφωνία σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους από τους Ευρωπαίους πιστωτές της και την προσθήκη ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα QE της ΕΚΤ εκ των προτέρων. Μία δεύτερη έκδοση θα μπορούσε να ακολουθήσει μέχρι το τέλος του έτους.
Όπως σχολιάζει η Citi, ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων έχουν πλέον επανέλθει κοντά στα επίπεδα του 2014, όταν η Ελλάδα είχε βγει στις αγορές, εξακολουθεί να εκτιμά πως πρόσθετες δεσμεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους καθώς και η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο QE είναι δύσκολο να επιτευχθούν στο άμεσο μέλλον, καθιστώντας την έκδοση ομολόγων τον Ιούλιο αρκετά δύσκολη.
Σχολιάζοντας την επικείμενη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από την Βουλή την Πέμπτη, η Citi σημειώνει πως αυτό θα είναι μόνο το πρώτο απαραίτητο βήμα για να ανοίξει η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους μεταξύ των πιστωτών. Οι αξιωματούχοι της ΕΕ επιβεβαίωσαν πρόσφατα ότι μια τέτοια συζήτηση θα υπάρξει κατά την επόμενη συνεδρίαση της Eurogroup στις 22 Μαΐου.
Ωστόσο, η αμερικάνικη τράπεζα αμφιβάλλει ότι οποιεσδήποτε σημαντικές λεπτομέρειες σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους θα συμφωνηθούν πριν από τις γερμανικές εκλογές (24 Σεπτεμβρίου) και, πιθανώς, και πριν από το τέλος του προγράμματος διάσωσης το καλοκαίρι του 2018.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com