Σάββατο, 13 Μαΐου 2017

ΕSM: Πριν το τέλος του προγράμματος η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές

«Απολύτως πεπεισμένος» ότι η Ελλάδα μπορεί να εξέλθει στις αγορές «πολύ πριν το τέλος του προγράμματος βοήθειας», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κρίστοφε Φράνκελ.


«Εφόσον η Ελλάδα συνεχίσει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι θα ανακτήσει την πρόσβαση στις αγορές πολύ πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος, δηλαδή τα μέσα του 2018» επεσήμανε ενδεικτικά.
Ο ίδιος, παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείου (ΔΝΤ) θα συμμετάσχει πλήρως στο χρηματοδοτικό σκέλος του ελληνικού πακέτου στήριξης.
Στο πλαίσιο αυτό, δημοσίευμα της Wall Street Journal υπογράμμιζε ότι η Αθήνα εξετάζει την έκδοση κρατικού ομολόγου εντός του διαστήματος Ιουλίου - Σεπτεμβρίου του 2017.
Φυσικά, σημαίνοντα ρόλο σε μια τέτοια εξέλιξη διαδραματίζει η επίτευξη συμφωνίας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.
«Εφόσον η ΕΚΤ προχωρήσει σε αγορά ελληνικών ομολόγων τον Ιούλιο, η Ελλάδα θα μπορούσε να βγει στις αγορές τον ίδιο μήνα ή τον Σεπτέμβριο, εκδίδοντας νέο κρατικό ομόλογο», ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι, μιλώντας στην αμερικανική εφημερίδα.
Σημειώνεται ότι η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κινείται πέριξ του τεχνικού ορίου του 5,5% -δηλαδή το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2012, όταν και συμφωνήθηκε η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com