Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Ποιοι απαλλάσσονται από εισφορές του τ. ΟΓΑ

Οι ασφαλισμένοι που έχουν επαγγελματική δραστηριότητα (μισθωτή εργασία ή ελεύθερο επάγγελμα ή αυτοαπασχόληση) και παράλληλα έχουν εισόδημα από αγροτική δραστηριότητα μέχρι και 4.923,12 ευρώ τον χρόνο δεν είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν ασφαλιστικές εισφορές στον τέως ΟΓΑ για την αγροτική τους δραστηριότητα.



Αυτό είναι το πιο ενδιαφέρον σημείο της νέας διευκρινιστικής εγκυκλίου που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, η οποία αναφέρει ρητά «ότι η αληθής έννοια του κατ’ επάγγελμα αγρότη, υπό το ν. 4387/2016, συντρέχει εφόσον το ύψος του εισοδήματος από την άσκηση της αγροτικής δραστηριότητας υπερβαίνει το ποσό των 4.923,12 ευρώ (410,26 ευρώ Χ 12)».

Η εγκύκλιος την οποία υπογράφει ο αρμόδιος υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος δίνει διευκρινίσεις για τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ των μελών εταιρειών ή και διαχειριστών ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ και ΙΚΕ, των ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και προσώπων που έχουν αγροτικό εισόδημα και παράλληλα ασκούν και άλλη επαγγελματική δραστηριότητα.
 
website counter
friend finderplentyoffish.com