Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

80 εκ. ευρώ για διαχείριση αποβλήτων στην Κ. Μακεδονία

Κονδύλια ύψους 80 εκατ.ευρώ για την ολοκλήρωση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΠΕΔΣΑ) στην Κεντρική Μακεδονία, διασφαλίστηκαν μέσω του ΕΣΠΑ 2007-2013 όπως επεσήμανε ο αρμόδιος περιφερειάρχης, Γιώργος Τσιότρας στο πλαίσιο της 5ης συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Ταμείου Συνοχής, στη Θεσσαλονίκη.


Με αφορμή τις πρόσφατες αντιδράσεις στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης,ο οποίος σημειωτέον χρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Συνοχής παρατήρησε πως "δεν χωρούν στείρες αντιδράσεις και συμφεροντολογικές τοποθετήσεις απέναντι σε περιβαλλοντικά έργα, που βγάζουν τη Β.Ελλάδα από τα τριτοκοσμικά υπολείμματα". Είπε ότι ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης είναι ο πιο σύγχρονος στην Ευρώπη, είναι έργο πνοής για το νομό Θεσσαλονίκης που τον απάλλαξε από το όνειδος των παράνομων χωματερών».
Αναφερόμενος στις περιβαλλοντικές παρεμβάσεις στο Σέιχ-Σου και τη λίμνη Κορώνεια, εξέφρασε την ελπίδα ότι «παρόλα τα ειδικά προβλήματα θα έχουν την κατάληξη του ΧΥΤΑ Μαυρορράχης, μια επίλυση δηλαδή, έστω και με μακροχρόνιες δυσκολίες στην εκκίνηση».

 
website counter
friend finderplentyoffish.com